מבחני תגר מאמץ

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• מבחני תגר מאמץ
    בר
    28/04/2011

שלום לכם רופאים יקרים,
    קוראים לי בר, אני עוד מעט בת 17 ושאיפותיי הם להתקבל למסלול קרבי בצה"ל (פרופיל 97).
    בגיל שנתיים אובחנתי כחולת אסטמה קלה.
    מעולם לא אושפזתי, אך לקחתי עד גיל 12 סינגולייר, עד גיל 6 בערך טופלתי באניהלציות, ובמשאף בודיקורט.
    שחיתי 7 שנים - עד גיל 13, כל חיי אני עושה ספורט, ולאחר מאמץ (עד גיל 12) הייתי זקוקה למשאף.
    כיום, כאשר אני מרגישה קוצר נשימה ואני לוקחת משאף, הוא כלל לא עוזר ואני מתגברת לבד על ה"התקפון". ההתקפים מגיעים בעונות מעבר, פעם בשנה שנתיים.
    בעוד כשבוע אני הולכת לעבור מבחני תגר מאמץ, לאחרי בדיקת תפקודי ריאה תקינים לגמרי.
    הרופא אמר שע"פ המצב שאני מתארת זוהי אסטמת מאמץ (כיום אני לא מרגישה קושי כלל שקשור בנשימה) או אסטמת ילדות.
    אשמח לקבל מידע על המבחן הצפוי לי, וכן מהי דעתכם על המצב המתואר.
    בתודה מראש,
    בר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מבחני תגר מאמץ

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מבחני תגר מאמץ - תגובה

ד''ר שבתאי ורסנו
    29/04/2011

שלום,
    על פניו, על פי התאור, או שהחלמת מהאסתמה או שהיא בדרגת חומרה קלה. יחד עם זאת יש צורך במבחן תגר בכדי לודא שדרכי הנשימה שלך לא רגישות לגרוי, כפי שקורה באסתמה פעילה. הבדיקה עצמה כוללת תפקוד ריאה לפני מאמץ, מאמץ, ולאחריו סדרה של תפקודי ריאה חוזרים בכדי לברר את השפעת המאמץ על דרכי הנשימה.

בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו