מוטרדת

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• מוטרדת
    מיה
    30/12/2007

שלום רב,
    לפני כחודשיים חליתי בשפעת והרופאה שלחה אותי לצילום ריאות שבו נמצא הסתידויות בצלעות ומוקדים רדיודנסיים בשדה תחתון. לפני יומיים בצעתי צילום חוזר לבקשת הרופאה ונמצא שוב הסתידויות ובנוסף ממצא סמיך עגול פיטמה בהמיטורקס שמאל, ללא שינוי משמעותי מצילום קודם.
    אוסיף שבינתיים התברר שאני חולת צליאק ואני לוקחת בשבועיים האחרונים תוספי סידן וויטמין D.
    האם הממצא הסמיך הינו עדות לגידול? מהי הסתידות בצלעות?
    תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מוטרדת

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מוטרדת

ד''ר שבתאי ורסנו
    02/01/2008

שלום,
    הסתידויות בצלעות הן תהליך פיזיולוגי נורמלי עם הגיל ואין לו קשר לסידן שאת נוטלת. לגבי הצל הסמיך במידה ווידאו שזהו צל של פיטמה הרי שאין מדובר בממצא ריאתי. במידה ולא וידאו זאת (צילום עם סימון פטמות) הרי שיש לוודא ובמידה והצל אינו פיטמה יש להמשיך ןלבררו.

בברכה,

ד"ר שבתאי ורסנו

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מוטרדת

ד''ר שבתאי ורסנו
    02/01/2008

שלום,
    הסתידויות בצלעות הן תהליך פיזיולוגי נורמלי עם הגיל ואין לו קשר לסידן שאת נוטלת. לגבי הצל הסמיך במידה ווידאו שזהו צל של פיטמה הרי שאין מדובר בממצא ריאתי. במידה ולא וידאו זאת (צילום עם סימון פטמות) הרי שיש לוודא ובמידה והצל אינו פיטמה יש להמשיך ןלבררו.

בברכה,

ד"ר שבתאי ורסנו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מוטרדת

ד''ר שבתאי ורסנו
    02/01/2008

שלום,

בברכה,

ד"ר שבתאי ורסנו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סליחה שאני שוב מטרידה..

מיה
    02/01/2008

תודה תודה על התשובה. אני מצטערת שאני מטרידה שוב, אבל רק בעוד שבועיים יש לי תור לרופא ואני בלחץ.
    העתקתי את פרשנות הצילום:
    "לא הודגמו תסנין, תפליט או גודש.
    בשדה תחתון של המיטורקס שמאלי הודגם ממצא סמיך, עגול - פיטמה."
    מה זה אומר?
    שוב תודה על תשומת הלב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו