מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מוטרדתמיה30/12/2007
שלום רב,
לפני כחודשיים חליתי בשפעת והרופאה שלחה אותי לצילום ריאות שבו נמצא הסתידויות בצלעות ומוקדים רדיודנסיים בשדה תחתון. לפני יומיים בצעתי צילום חוזר לבקשת הרופאה ונמצא שוב הסתידויות ובנוסף ממצא סמיך עגול פיטמה בהמיטורקס שמאל, ללא שינוי משמעותי מצילום קודם.
אוסיף שבינתיים התברר שאני חולת צליאק ואני לוקחת בשבועיים האחרונים תוספי סידן וויטמין D.
האם הממצא הסמיך הינו עדות לגידול? מהי הסתידות בצלעות?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מוטרדת
ד''ר שבתאי ורסנו02/01/2008שלום,
הסתידויות בצלעות הן תהליך פיזיולוגי נורמלי עם הגיל ואין לו קשר לסידן שאת נוטלת. לגבי הצל הסמיך במידה ווידאו שזהו צל של פיטמה הרי שאין מדובר בממצא ריאתי. במידה ולא וידאו זאת (צילום עם סימון פטמות) הרי שיש לוודא ובמידה והצל אינו פיטמה יש להמשיך ןלבררו.
בברכה,
ד"ר שבתאי ורסנו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מוטרדת
הסתידויות בצלעות הן תהליך פיזיולוגי נורמלי עם הגיל ואין לו קשר לסידן שאת נוטלת. לגבי הצל הסמיך במידה ווידאו שזהו צל של פיטמה הרי שאין מדובר בממצא ריאתי. במידה ולא וידאו זאת (צילום עם סימון פטמות) הרי שיש לוודא ובמידה והצל אינו פיטמה יש להמשיך ןלבררו.
בברכה,
ד"ר שבתאי ורסנו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מוטרדת
בברכה,
ד"ר שבתאי ורסנו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה שאני שוב מטרידה..
מיה02/01/2008תודה תודה על התשובה. אני מצטערת שאני מטרידה שוב, אבל רק בעוד שבועיים יש לי תור לרופא ואני בלחץ.
העתקתי את פרשנות הצילום:
"לא הודגמו תסנין, תפליט או גודש.
בשדה תחתון של המיטורקס שמאלי הודגם ממצא סמיך, עגול - פיטמה."
מה זה אומר?
שוב תודה על תשומת הלב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)