שאלה קטנה בקשר לאסתמה.

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• שאלה קטנה בקשר לאסתמה.
    בת 19
    01/01/2008

שלום רב.
    אני בת 19. בשני הלילות האחרונים התקשיתי לישון כתוצאה מקוצר נשימה והשתעלתי הרבה ויש לי ליחה.

הרופא בדק אותי, מצא צילום חזה נקי, א.ק.ג נקי. אבל היו צפצופים קלים שהייתי בשכיבה. ויש לי לחץ מעין מועקה בדיוק באמצע החזה.

הממצאים של הרופא, שיתכן שיש אסטמה ואני צריכה לקחת בריקלין ובודיקורט פעמים ביום במשך שבוע לבדוק אם זה אכן עוזר.

יתכן שיש לי אסתמה בגיל 19? יש לציין שבגיל צעיר יותר היו לי אלרגיות בצורת פריחה ולאחר תקופה מסוימת זה התחלף בצינונים, אבל תמיד שעשיתי בדיקות אלרגיה לא מצאו כלום חוץ מרגישות לפרווה.

לפי דעתך זה אכן אסתמה? זה יכול לחלוף?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה קטנה בקשר לאסתמה.

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה קטנה בקשר לאסתמה.

ד''ר שבתאי ורסנו
    02/01/2008

שלום,
    אסתמה עלולה להופיע לראשונה גם בגיל 80 ולא רק בגיל 19. יתכן ומדובר אצלך באסתמה אך לשם הוכחה יש לבצע תפקוד ריאה שלא נעשה אצלך ולכן האבחנה מוטלת בספק.
    בברכה,

ד,ר שבתאי ורסנו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה ועוד שאלה...

בת 19
    02/01/2008

מה זה אומר תפקוד של ריאה?

איך בודקים זאת? מה התהליך? סתם לידע כללי...

תודה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו