מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- טיסה עם ניפוח יתר של ריאהאור24/05/2011
שלום .
אני גבר בן 27.
בעל מבנה גוף גבוה ורזה. מעשן.
לפני 6 שנים טסתי להודו, 16 שעות לאחר הנחיתה הרגשתי שאיני יכול לנשום .
הובלתי לבית חולים הודו, שם אובחן לי "חזה אויר", הייתי מאושפז 4 ימים ונתנו לי טיפול תרופתי (לא עשו לי נקז).מצבי ישתפר והמשכתי את הטיול כאשר אני מפסיק לעשן.
לאחר חודשיים חזרתי לארץ והייתי בהפסקה מעישון לעוד 4 חודשים.
אך לצערי חזרתי לעשן.
מאז ועד היום אני תמיד עם הרגשה לא שיגרתית של לחצים/כאבים בבית החזה שמאלי(בצד שבו היה ה"חזה אויר"). מאז אני הולך לבדיקות כל כמה חודשים. באחת הבדיקות אובחן "ניפוח יתר" של הריאה השמאלית אך לא אובחן לי "חזה אויר".
אני אמור לטוס חודש הבא (טיסה בת חמש שעות).
האם יש סיכון כלשהו עקב הניפוח יתר של הריאה?
האם תוכל להסביר לי יותר על המחלה ועל מצבי?
תודה מראש, אור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
טיסה עם ניפוח יתר של ריאה - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו25/05/2011שלום,
ניפוח יתר בצחילום חזה הוא סימן למחלת ריאה, במקרה שלך קרוב לודאי עקב עישון. עלייך להבדק, כולל תפקודי ריאה ובמידה ולא ביצעת מעולם CT חזה יש לשקול גם בדיקה כזו. חזה אויר נוטה לחזור בעקר אם מעשנים. נפילת לחץ בתוך המטוס תוך טיסה עלולה ל"עודד" אירוע כזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)