מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- כמה שאלות, לוחם בצה"ל הסובל מאסטמה.לוחם27/05/2011
שלום רב לרופאי הפורום..שמי אור ואני משרת כלוחם בצה"ל.
טרם גיוסי עברתי בדיקות מאמץ לבדיקת האסטמה (שהיה לי ממנה התקף חד פעמי בגיל 5), לאחר הבדיקה אושר לי הפרופיל הרפואי ואיבחנו אותי כ-כשיר רפואית לתפקיד לחימה
כיום, אני בתקופת אימון מבצעי ברמת הגולן, אני עובר מאמץ פיזי גדול מאוד. (הליכות ארוכות מאוד עם תיקים בעלי 40% ממשקל גופי) ואני חווה קושי רב בנשימה שבא לידי ביטוי בציפצופים ובנשימה כבדה מאוד, לעיתים הנשימה לא מסתדרת לי גם לאחר מס' ימים ואף הדבר מקשה עליי להירדם. השאלות שלי הן:
1) מה ביכולתי לעשות ללא תרופות? (משאפים וכו'), האם יש משהו שאני יכול לעשות חוץ מלנשום עמוק ולקוות שיזרום לי אוויר לריאות?
2) מלבד שיעולים קוצר נשימה וליחה שנוצרת עקב כך, באילו סיכונים אני נמצא? עם כל הקושי הזה הצלחתי להתמודד עד עכשיו...אך אין לי מושג לאיזה שפל גופני האסטמה יכולה להוביל אותי
3) לפני כמה ימים רצתי ריצה של 3 ק"מ שבמהלכה ובסיומה הרגשתי לחץ בחזה, רק לאחר שהורדתי את המשקל מגופי ירד לי הלחץ..האם יכול להיות קשר בין האסטמה לבין זה?
בכבוד רב, אור!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כמה שאלות, לוחם בצה"ל הסובל מאסטמה. - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו29/05/2011שלום,
אין טיפולים לא תרופתיים אלא המנעות מגורמי הדק (טריגרים) שלא תמיד עוזרת.
לדעתי עלייך חובה לפנות בהקדם לרופא היחידה ולדווח לו, ובהתאם לעבור בדיקות בכדי לחברר האם מדובר באסתמה פעילה. כל התנהגות אחרת מסכנת אותך עד לסיכון חיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)