שינויים ברונכיאקטטים בריאות.

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• שינויים ברונכיאקטטים בריאות.
    אלינור
    02/06/2011

שלום לכולם.
    אני בת 20 לא מעשנת,(פעם עישנתי נרגילה תקופה קצרה) עשיתי CT ריאות עקב חירחורים קבועים ונקבע שיש לי שינויים ברונכיאקטטים מפוזרים בשתי הריאות.
    אין לי מושג ממה זה התחיל ..
    אני קצת בלחץ מזה שהרופא ריאות קרא לזה "מחלה" ובעיקר מזה שאין לזה טיפול כמו שהבנתי..
    אשמח ממש אם תוכלו לומר לי עוד דברים על זה ,אם יש פתרונות,ואם זה לכול החיים??
    מחכה בקוצר רוח(תרתי משמע) לתשובה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    02/06/2011

ברונכיאקטזיות הינן סימפונות מורחבים שבהם קיימת הפרעה לפינוי הפרשות ולכן זה מקום עם סיכון להתפתחות זיהומים (דלקות זיהומיות בדרכי אויר ורקמת ריאה). קיימות סיבות רבות להתפתחות ברונכיאקטזיות ולעיתים דרוש בירור נוסף כדי לגלות סיבה של מקרה פרטני.
    ברונכיאקטזיות עצמן אינן דורשות טיפול אך במקרים בהם מפתחים זיהום פעיל (תסמינים של חום, שיעול עם כיח צבעוני ) יש לקחת טיפול אנטיביוטי לתקופה של שבועיים או שלוש. לצורכי מניעת זיהומים יש לבצע חיסון נגד שפעת כל שנה וגם חיסון PNEUMOVAX .
    המשך בירור/טיפול בהמשך לפי שיקולו של רופא ריאות יועץ

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו