מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- היפרוונטילציהלולה03/06/2011
שלום רב,
אתמול בערב היה לי התקף היפרוונטילציה בפעם הראשונה אי פעם, לאחר יומיים של בחילות חזקות ושלשול קל.
הייתה לי תחושת נימול בכל הגוף, סחרחורת ושרירי כפות הידיים שלי נקשחו ולא יכולתי להזיז אותן.
לקחו אותי לחדר מיון, שם עלה שיש לי רמת אשלגן נמוכה בדם - 3.1
המסקנה של הרופאים הייתה שמדובר באירוע חרדה, משום שלפני כ-5 שנים הייתה לי הפרעת חרדה ולכן אני עד היום לוקחת רסיטל, ומשום שאירוע הנשימה קרה לאחר שסיימתי מבחן גדול (אגב הייתי על ריטלין – במרשם כמובן).
היו לי הרבה התקפי חרדה בעבר ומעולם לא קרה לי דבר כזה, ובנוסף הייתי רק בקצת לחץ לפני מבחן אבל לא ברמה שתגרום לי להתקף חרדה חריג דווקא אחריו.
האם יכול להיות שקוצר הנשימה קרה בשל רמת האשלגן הנמוכה?
או שרמת אשלגן נמוכה נובעת דווקא מההיפרונטילציה?
מה עוד יכול להיות ההסבר?
עכשיו, אגב, עדיין מדי פעם אני מרגישה מועקה בנשימה, חולשה, ויש לי כאב חזק מידי פעם בגב התחתון מצד שמאל.
תודה רבה,
לולה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין04/06/2011ירידה באשלגן יכולה להיות במקרים של בססת מטאבולית בעקבות הקאות חוזרות וממושכות. רמה נמוכה של אשלגן יכולה להיות גם בעקבות תסמונת איוורור יתר (היפרוונטילציה) ללא סיבה ידועה. רמת נמוכה של אשלגן לא מקור אך התוצעה של איוורור יתר.
כפי שמקרה הוצג , אין עדות למקור אחר לאיוורור יתר למעט תסמונת היפרוונטילציה . יכול להיות שגירוי לזה היה שילוב של מצב מתח ופטולוגיה במערכת העיכול (הקאות מרובות)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)