אסטמה בהחרפה

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• אסטמה בהחרפה
    אורלי
    16/06/2011

שלום רב,שמי אורלי אני בת 27 אימא לשני ילדים.אני סובלת מינקות מאסטמה אשר הייתה רדומה עד לפני כמה שנים בשנתיים האחרונות חלה החרפה מאוד רצינית בהתקפים,אני אחרי אישפוז של 8 ימים בבית חולים עקב התקף חריף,אשר טופל בסטרוידים לתוך הווריד אינהלציות מרחיבי סימפונות וטיפול אנטיביוטי מסוג דיקסולין.בביקורי אצל הרופא ריאות נימצא כי תפקודי ריאות בהפרעה חסימתית בבינונית:fev1=69%of pred. רצוי לציין שאני קיבלתי עד הביקור אצל הרופא 40 מ"ג של פרדניזון פליקסוטייד ובריקלין דרך האנהלצייה שלוש פעמיים ביום סינגולייר ומשאף וונטולין לפי הצורך(אני משתמשת בו לעיתים ממש תקופות בערך 6-8 פעמיים ביום).אחרי הביקור העביר אותי לסרוטייד 50/500 ולזריקת דיפרוספן 2 סמ"ק.כרגע אני ממש מתקשה לנשום יש לי הרגשה כאילו מישהו יושב לי על בית החזה,אינני מרגישה צפצופים רק תפיקות לב מהירות והרגשת חנק מאוד חזקה.איך אני יכולה לצאת מכול הבלגן הזה ו"להשכיב לישון שוב את האסטמה"........אודה לכם מאוד על תשובתכם.......(יש לי היסטורייה של עישון מלפני 10 שנים אבל בעשר השנים האחרונות אני רק מעשנת פאסיבית לצערי הרב......)תודה רה שוב......

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אסטמה בהחרפה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    17/06/2011

איזון אסתמה הינו תהליך ממושך בדרך כלל. במקרה של התקפים חוזרים דרוש טיפול בהחמרות בנוסף לטיפול תרופתי קבוע. יש להמשיך טיפול בהנחיית יועץ ריאות לפי מצב האובייקטיבי. באיזון אסתמה חשוב לקחת בחשבון גירוים אפשריים: נזלת אלרגית שדואשת טיפול דרך א.א.ג או אלרגולוג , גירוי נוסף בדרכי אויר עליונות - כגון צרבת, תרופות קבועות לא קשורות לאסתמה , לעיתים הן יכולות להחמיר מהלך האסתמה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו