מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- פיענוח תפקודי ריאותיוסי20/06/2011
שלום רב! אני סובל מאסתמה קלה מאז שהייתי בן 21. לא מזמן ביצעתי תפקודי ריאות בעת שהייתי יחסית במצב טוב ונאמר לי שתפקודי הריאות שלי הם תקינים. רציתי לקבל חוות דעת שנייה ולדעת האם בכל זאת ניתן לראות שישנה אסתמה עפ"י הבדיקה המצורפת.
ואם לא, האם זה נכון לומר שכדי לדעת מה הטיפול הכי מתאים והאם ישנה בכלל אסתמה כדאי לבצע אתץ הבדיקה רק שמרגישים לא טוב? כמו כן האם כאשר מבצעים את הבדיקה בזמן שחולים או מצוננים האם התוצאות יכולות להצביע על "אסתמה" גם אצל בן אדם בריא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פיענוח תפקודי ריאות - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו20/06/2011שלום,
תוצאות תפקוד הריאות שביצעת מצביעות על חסימה בדרגה קלה, ללא שינוי משמעותי לאחר שאיפת ונטולין. התפקוד הזה אינו אבחנתי בהכרח לאסתמה מכוון שלא הודגמה חסימה שלאחר ונטולין השתפרה משמעותית. בד"כ כאשר חלה החמרה בסימפטומים של אסתמה גם תפקוד הריאה גרוע יותר וכך בתקופת זהום בעקר וירלי. זהום וירלי עלול לגרום ךתוצאותץ דמויות אסתמה בתפקודי ריאה לכן במקרה של זהום בדרכי הנשימה הבדיקה צריכה להתבצע לפחות 6 שבועות לאחר חלוף הזהום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאיזה עוד מחלה זה יכול להתאים?
יוסי20/06/2011קודם כל תודה רבה על התגובה המהירה ! אך האם זה נראה כמו חלילה מחלה חסימתית כמו COPD או ברונכיט או איזשהו נזק בלתי הפיך לסימפונות? האם זה מצריך בירורים נוספים מעבר לטיפול הרגיל של משאף סימביקורט ואנטי אלרגיה ?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לאיזה עוד מחלה זה יכול להתאים? - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו21/06/2011שלום,
האבחנה המדוייקת צריכה להתבסס על סינטזה של תלונות, ממצאים גופניים, צילום חזה, חשיפות וכו'. תפקוד הריאה שהצגת איננו מתאים לאבחנה ספציפית. במידה ועומד חשד קליני לאסתמה הרי שיש להשלים את הברור גם עם מבחן תגר כגון מטאכולין (מבוצע במכוני תפקוד ריאתי).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
פענוח בדיקה - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו11/11/2012שלום,
היחס FEV1/FVC נמוך לגילך, ולכן יש הפרעה חסימתית, קלה בחומרתה. רצוי לחזןור על תפקוד 4-6 חודשים לאחר הפסקת העישון. את הדבר העקרי- הפסקת עישון כבר עשית, כעת עלייך להתמיד בכך !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לתשובתך
sana11/11/2012תודה רבה ד"ר על תשובתך
האם החסימה יכולה להחלים ? או שזה מצב שאי אפשר לתקנו ? וחוץ מהפסקתי סיגריות האם כושר יכול לעזור לי כי נאמר לי על ידי רופא שאסור לי להתעמל חודשיים וזה מה שהדאיג אותי? ורשם לי סרטייד דיסקוס , מעולם לא היה לי קוצר נשימה משמעותי או משהו דומה חוץ שבקופה אחרונה התחלתי להרגיש עייפות וחולשה מהליכה או מאמץ , לכן הגעתי להחלטה שאפסיק העישון והרגשתי כבר מהיומיים הראשונים שאני נושמת אוויר נקי , ובשבוע הראשון היה לי הרגשת חנק עם צפצופים לא משהו רציני , מה אני יכולה לעשות במצב כזה ממש הדבר מלחיץ אותי עד שאני יום ולילה חושבת על* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
המשך לתשובתך - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו12/11/2012שלום,
נזקי עישון לרוב נותרים לעד. יחד עם זאת ההפרעה אצלך קלה ויש לחזור על הבדיקה בעתיד כפי שציינתי. אם לעומת זאת אתה סובל מאסתמה הסיכוי לשיפור בעתיד עם הפסקת עישון וטיפול במשאפים לפי החלטת הרופא, הסיכוי לשיפור עתידי גדול יותר. איני רואה סיבה להמנע מ]פעילות גופנית על פי יכולתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודהההההההה
sana12/11/2012תודה רבה ד"ר על תשובתך המהירה
לא נאמר לי שאני סובלת מאסטמה או שאני מרגישה בתופעות אלה חוץ מעשן מציג לי של מדורות או סיגריות זה רק אחרי הפסקתי העישון דבר שלא היה קודם ולהפך אני אוהבת ספורט אך בשנה האחרונה לא היה לי כושר כמעט לכמה דקות
אחרי הפסקתי העישון אחרי 5 ימים בערך התחלתי להרגיש באנרגיה שמעולם לא הרגשתי אותה השלוש שעות של העבודה שלי שהיא כל הזמן מול המחשב הייתה מתישה אותי היום אני עובדת כמעט 10 שעות וברעננות ,
איזה סוג של ספורט מומלץ למצבי ויכול גם לשפר מצב הריאות והתנקותן ?
גם אני לא מרגישה שעשיתי הבדיקה כפי שהייתה אמורה להיעשות סליחה על המשפט נעשתה בצורה לא הולמת מבחינתי גם להחזיק המכשיר בידי ש לא היה נוח וישיבה לא נוחה בכלל ורק בזמן הבדיקה עשיתי ההוראות
כפי שהתבקשו ממני כאילו לא הבנתי לפני הבדיקה מה עליי לעשות ?
האם תמליץ לי לבצע הבדיקה שוב או לחכות לכמה חודשים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודהההההההה - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו14/11/2012ניתן לחכות מספר חודשים. חזרה לפעילות גופנית מדורגת ומתמדת לשיפור הכושר הגופני מומלצת במקביל לאי-חזרה לעישון !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)