חוסר בחמצן ופיהוקים מרובים

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• חוסר בחמצן ופיהוקים מרובים
    adva
    21/06/2011

במשך השבועיים האחרונים אני סובלת מתופעה שמאוד מלחיצה אותי, אני לא מצליחה להסדיר את הנשימה, אני לא מצליחה לקחת נשימות עמוקות ורק אחרי כמה ניסיונות טובים אני מרגישה שאני מצליחה לקחת נשימה "טובה" ובנוסף לכך אני מפהקת המון במהלך היום ולוקח לי מספר פעמים לנסות לפהק עד שבסופו של דבר אני מצליחה לפהק ואז אני מרגישה הקלה. הייתי אצל רופאה שנתנה לי משאף של בריקלין ומשאף נוסף של qvar, חוויתי את התופעה הזו שנה שעברה ובאמת המשאפים עזרו, משום מה הפעם הם לא עוזרים, ושחזרתי בשנית לרופאה היא נתנה לי סטרואידים אבל לטענתה היא לא חושבת שמדובר באסטמה או בסוג אחר של קוצר נשימה אבל היא ביקשה ממני בכל מקרה לנסות מספר ימים ולראות אם זה עוזר, זה לא עוזר ואני אפילו מרגישה שזה מחמירעד למצב של דפיקות לב חזקות ופחד לצאת מחוץ לבית מחשש של עילפון או מצוקה. אני לא יודעת מה לעשות??? זה מאוד מלחיץ אותי???? אני בחורה בריאה בת 24 ולא מעשנת. מה זה יכול להיות??

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חוסר בחמצן ופיהוקים מרובים - תגובה

ד''ר שבתאי ורסנו
    22/06/2011

שלום,
    התאור שאת מתארת אופיני לתחושת קוצר נשימה על רקע לחץ/מתח נפשי (גם אם לא ניתן לשים את האצבע על הגורם למתח). יחד עם זאת חשוב לשלול מחלה גופנית כולל אסתמה שיכולה להתקיים במקביל. עלייך להבדק על ידי רופא ריאה ולבצע צילום חזה ותפקודי ריאה בכדי לשלול סיבות אחרות. לקוצר נשימה על רקע נפשי הטיפול הוא תרופתי או יעוץ פסיכולוגי, על פי מידת ההפרעה לאיכות החיים. יתכן ואם תשלל אצלך סיבה גופנית זה יעזור לך להורדת רמת החרדה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו