מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נאורומה אקוסטיתשירלי209/07/2011
שלום
אני בת 31. לפני כחודש הרגשתי תחושת עמימות באוזניים ומיד פעם צלצולים ולאחר בדיקת שמיעה התגלתה אצלי ירידה שמיעה קלה עד בינונית באוזן הפנימית (בעצב) בצד שמאל.
קיבלתי סטרואידים, שמיד השפיעו (אפילו לפני התחלת התרופה היה שיפור) ומכיוון שאני מניקה הרופאה שלחה אותי לבדיקת שמיעה לאחר שבוע של תרופות (במקום לסיים את הכמות של שבועיים) והתגלה כי השמיעה חזרה למצב נורמלי ולכן בהדרגה הפחתתי את המינון.
לפני כמה ימים (חודש אחרי), שוב אותה תחושה- שוב בדיקות שמיעה, אותה ירידת שמיעה ובאותה אוזן וטיפול בסטרואידים. לאחר יום שהתחילה התחושה (לפני התחלת התרופה) היו לי צלצולים רבים ובערב סחרחורת מאוד חזקה שעברה לאחר שעתיים.
מאז אין לי יותר צלצולים ולא סחרחורת (שוב, אפילו לפני התחלת הטיפול) והשמיעה לדעתי כמעט חזרה למצב רגיל.
שאלותיי:
1 הרופאה הפנתה אותי ל-MRI. מה הסבירות, לפי התסמינים שציינתי שמדובר בנאורומה אקוסטית? האם מכיוון שזה חזר לי לאחר חודש הסיכויים לרעתי?
2. האם במידה והסטרואידים ישפיעו והשמיעה תחזור למצב רגיל (וזה יוכח אובייקטיבית ע"י בדיקת שמיעה ולא רק לפי תחושה שלי) זה אומר שיש לי פחות מה לדאוג מהנאורומה?
3. תוך כמה זמן מקבלים תשובה מה-MRI?
4. האם כאבי שרירים ועייפות ברגליים (יותר בשוקיים) היא תופעת לוואי של הסטרואידים?
אני חייבת לציין שהיה כמו peak כזה של תחושות שמפריעות (יותר עמימות, צלצולים והפעם גם הסחרחורת) יום לאחר שהבחנתי שיש משהו שונה באוזניים ומיום אחרי - ההרגשה שלי ממש טובה (טפו,טפו..)
סליחה על אורך ההודעה ותודה מראש על המענה.
שירלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נאורומה אקוסטית - תגובה
ד''ר דן גוטמן11/07/2011הסבירות של נוירומה אקוסטית נמוכה אולם עדיין יש לבצע MRI . התשובות מגיעות לאחר מספר ימים. נוירומה אקוסטית יכולה להיות גם אם השמיעה חזרה לנורמה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
נחירים סתומים מעל לחודשיים וקושי בשינה
אוזניים סתומות אטומות מלאות מלווה בצפצוף
אף סתום לאחר שני ניתוחי סינוסים
חור לאחר ניתוח שקדים משמאל לענבל
רקמה רירית מיקום -בירור
אטמים מותאמים אישית - התייעצות
טרגימנל נוירולוגיה וmri- בירור
נזלת וגודש ברירית האף
תוצאות ct סינוס- בירור
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?