מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פרוטיטיס חוזרתזהבה אלוני10/01/2008
שלום רב,
אני אמא לילד בן שנתיים וחצי הסובל מפרוטיטיס חוזרת בשתי הצדדים (3 פעמים בשנה האחרונה). בפעמיים הראשונות היינו מאושפזים בבי"ח מאיר עם חום גבוה ונפיחות בפעם הראשונה בימין ובפעם השניה בשמאל הוא קיבל אנטיביוטיקה דרך הווריד בפעמיים הראשונות בפעם השלישית קיבל אנטיביוטיקה דרך הפה ללא אישפוז. עשינו צילום אולטרסאונד אשר שלל אבנים בצינורות הרוק אבל רופאת א.א.ג המליצה לי לנסוע לבי"ח ברזילי להתייעצות עם פרופסור במחלקה פה ולסת. אתמול נסענו והמלצתו היתה לנתח .
רציתי לדעת מה קורה עם לא מנתחים ובכל פעם שזה חוזר לוקחים אנטיביוטיקה? האם נגרם נזק לבלוטות ואם כן מה הנזק? האם יש נזק ליטול אנטיביוטיקה בכל פעם שזה חוזר?
אשמח לקבל תשובה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטת רוק
ד''ר אביגיל ארד11/01/2008אני מניחה שאם הוא המליץ לנתח סימן שיש ממצא כלשהו בבדיקתו. למשל, סתימה של הצינורות בבלוטה, או משהו דומה. לא יכולה לענות מעבר לזה בלי לדעת מה הממצאים. אפשר לקחת אנטיביוטיקה כל פעם, אבל מדובר בזהומים די קשים שכמו ששמת לב הצריכו אישפוז. לא נראה לי כבילוי מתאים לילד. בכל דלקת הבלוטה מצטלקת קצת ויהיה יותר קשה לנתח. האם הוא התכוון לכרות את הבלוטה או להרחיב את צינור הבלוטה?? יש הבדל בניתוחים ובסיכונים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרוטיטיס חוזרת
זהבה אלוני14/01/2008המלצתו היתה להרחיב את הצינורות בניתוח (לא לכרות). מלבד בדיקת אולטרסואונד של הבלוטות שעשינו דרך הקופה והבדיקה שללה אבנים או סתימה לא נעשתה שום בדיקה בנדון. בכל פעם הדלקת במקום אחר (פעם ימין ובפעם שמאל) כך שגם זה מסמן שאין סתימה . בפעם השלישית שחזרה הנפיחות בבלוטה קיבל אנטיביוטיקה דרך הפה ללא איפוזים מכיוון שתפסתי את זה בזמן. האם ללא בדיקות מקיפות שולחים לניתוח? אולי עדיף כל פעם לתת אנטיביוטיקה ? אני לא יודעת עוד כמה פעמים זה יחזור ואולי לא יחזור יותר בכלל? איך אפשר לבדוק את כל הנקודות לפני שמנתחים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצנרת
ד''ר אביגיל ארד16/01/2008פרוטיטיס חוזרת אצל ילדים נגרמת פעמים רבות עקב צינוריות מאספות בבלוטה שאינן פתוחות ואינן ישרות לחלוטין. אני מניחה שהוא מתכוון לניתוח בו מכניסים כעין צנטר לתוך צינור הבלוטה. הניתוח אינו קשה, אם בזה מדובר, ויכול לפתור הרבה בעיות לעתיד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרוטיטיס אצל מבוגרים
נידם מרים28/05/2010שלום,
אני בת 48 בשנה שעברה חליתי עפ"י אבחנת הרופאים בפרוטיטיס לאחר ששללו חזרת, בימים אלו אני מרגישה כמעט את אותן התופעות בראשיתן לחצים משני צידי האוזניים ומין נפיחות קלה.
שאלתי היא האם פרוטיטיס יכולה לחזור בקרב מבוגריםומה מומלץלעשות כדי שלא אגיע למצב אישפוז כמו בשנה שעברה.
מצפה בכליון עיניים לתשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
נחירים סתומים מעל לחודשיים וקושי בשינה
אוזניים סתומות אטומות מלאות מלווה בצפצוף
אף סתום לאחר שני ניתוחי סינוסים
חור לאחר ניתוח שקדים משמאל לענבל
רקמה רירית מיקום -בירור
אטמים מותאמים אישית - התייעצות
טרגימנל נוירולוגיה וmri- בירור
נזלת וגודש ברירית האף
תוצאות ct סינוס- בירור
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)