שיתוק מיתר קול לאחר כריתת תיאוריד

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שיתוק מיתר קול לאחר כריתת תיאוריד
    מיואשת
    10/01/2008

5 שבועות לאחר כריתת אונה שמאל -שיתוק במיתר שמאל. האם אפשר לאבחן חיות העצב המניד את המיתר? האם שיתוק כזה הוא זמני או קבוע?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שיתוק

ד''ר אביגיל ארד
    11/01/2008

שיתוק מיתר הוא סיכון של ניתוח זה. השיתוק יכול להיות זמני אם העצב רק עבר טראומה קלה כגון לחץ עליו. אם הוא נחתך - השיתוק קבוע. אפשר לבדוק חיות על ידי בדיקת ENG . לא יודעת אם באיזה בית חולים בארץ עושים בדיקה זו באופן רוטיני. בכל מקרה, זה רק כדי לספק סקרנות בשלב זה ולא משהו שיוביל כרגע לטיפול. מומלץ לחכות שנה, אם יש קושי בדיבור אפשר להעזר בקלינאית תקשורת . המיתר השני יכול לפעמים לפצות בצורה כל כך טובה שלא תהיה הפרעה בדיבור.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיתוק מיתר עקב כריתת תיאוריד המשך

מיואשת
    12/01/2008

ראשית תודה על התשובה העניינית. שנית האם ידוע לך על מוסד רפואי אפילו פרטי שמבצע את הבדיקה-ENG ? אני מוכנה לשלם בעבורה. אני מורה במקצועי וכרגע נבצר ממני מלעבוד עקב הניתוח. אני צריכה לדעת בוודאות אם אני יוצאת לפנסיית נכות או לא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו