בלוטת הפרוטיס

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בלוטת הפרוטיס
    סמדר
    24/07/2011

לפני בערך חודשיים גיליתי נפיחות מעין גוש בבלוטת הרוק הגדולה בצד ימין .
    לאורך כל הזמן כולל עכשיו אין כאבים . ישנה רק נפיחות בבלוטה הזו - בלוטת הפרוטיס .
    הלכתי לרופא משפחה ולרופא נוסף שניהם שלחו אותי לבדיקות דם ולמשטח גרון .
    המשטח יצא שלילי- כלומר אין חיידק, ובדיקות הדם יצאו תקינות .
    קבעתי תור לרופא א.א.ג היא שלחה אותי לאולטראסאונד בצוואר - לפי התמונות נראה שיש גוש - מעין נפיחות בבלוטה אך הכל נמצא תקין, הרופאה לא ידעה מה זה .
    היא קבעה לי טיפול נסיוני של צריכת אנטיביוטיקה - מוקסיפן שלוש פעמים ביום במשך עשרה ימים, כי חשבה שיש דלקת בבלוטה .
    לאחר עשרה ימים חזרתי לרופאה עם אותה נפיחות ושום שינוי .
    עכשיו היא שולחת אותי לאולטראסאונד חוזר בצוואר- באותו המקום, לצורך השוואה - לפני טיפול אנטיביוטי ולאחר טיפול אנטיביוטי .
    חשוב לי לציין שאני לא חשה בשינוי בגודל הבלוטה לאחר הטיפול האנטיביוטי .
    הרופאה גם ציינה שהיא תשלח אותי לדיקור בבלוטה - ביאופסיה .
    אני מאוד רוצה לדעת מה זה יכול להיות, האם זה מסוכן ? האם בכל הזמן הזה, זה יכול להתפתח למשהו רציני ? מה עושים עם זה ?

תודה .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בלוטת הפרוטיס

הוספת תגובה

• בלוטת הפרוטיס - תגובה

ד''ר רועי הוד
    24/07/2011

צריך לשלול גידול שפיר או ממאיר של הבלוטה. סיבות רבות לנפיחות של בלוטת רוק: דלקת, זיהום, מחלה רב מערכתית, גידול שפיר/ממאיר. במידה ולאחר טיפול אנטיביוטי הממצא לא חולף/ במידה והוא נמצא זמן רב, יש צורך בהמשך בירור שכולל סונאר של איזור הבלוטה והצוואר וניקור הממצא לקבלת תשובה ציטולוגית (תאים), רק לאחר מכן ניתן לדון על מהות הממצא ולהחליט כיצד לטפל במידת הצורך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו