מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גוש בצוואר-מודאגתבילי29/07/2011
לפני כשלוש שנים גיליתי גוש בקוטר של כסנטימטר עד סנטימטר וחצי (לדברי הרופא) בצוואר. פעמיים נעשה לי אולטראסאונד (בהפרש של שנה בין בדיקה לבדיקה) והופנתי לרופא אא"ג. לדברי הרופאים מדובר על "קישוריות לימפה" מוגדלות שאינן מזיקות ולא משתנות (בטווח של השנה בין בדיקה לבדיקה) ושלחולוטין אין לי מה לדאוג ואין לי מה להמשיך לבדוק אותן.
אני מודה שאני עדיין מודאגת בעיקר כי אני מרגישה באופן כללי אי נוחות באיזור של הגוש, הצד הזה של הצוואר יותר נפוח באופן קבוע מאשר הצד בלי הגוש ובנוסף כאשר אני ממששת את הגוש אני מרגישה כאב קל.
האם אכן הרופאים צודקים ובהתחשב בנתונים אין לי מה לדאוג ואני צריכה להתמודד עם התחושות או שכדאי שאעשה בדיקות נוספות?
שאלה נוספת שלי היא האם יש סיכוי שגם אם אכן מדובר במשהו לא ממאיר הגודל שלו או המיקום שלו יגרמו לבעיות בריאותיות?
ושאלה אחרונה נגיד ובמידה והכאב או אי הנוחות ייגברו יש מה לעשות בנושא? אפשר להוציא באופן ניתוחי את הלימפות האלו?
תודה מראש
בילי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גוש בצוואר-מודאגת - תגובה
ד''ר רועי הוד01/08/2011גושים צוואריים מעל סנטימטר שקיימים זמן רב מצריכים בירור, סונאר צווארי כשלב ראשון. אם סונאר לא מדגים שהם גדלו, הייתי בכל זאת מבצע ניקור מאחד הקשרים, סביר להניח שהכל תקין אך כדי להיות רגוע יותר. בכל אופן, אין צורך לצאת ולהוציא אותם אם הם לא מפריעים ובניקור שפירים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ועוד שאלה
בילי02/08/2011בסונאר הכוונה לאולטראסאונד נכון? אם כן אז נעשתה לי פעמיים בדיקת סונאר על הגוש ובשתי הפעמים התשובות חזרו תקינות. ההפרש בין שתי הבדיקות היה קצת יותר משנה ונאמר לי שלא נראה שיש שינוי בגוש ואין בו זרימת דם מוגברת. האם עדיין כדאי לי להתעקש עם הרופא שישלח אותי לניקור? כי הוא אמר לי שיש רופאים שממליצים על ניקור של כל גוש מעל סנטימטר אבל שבמקרה שלי לאור תוצאות שתי הבדיקות לא נראה לו שיש צורך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ועוד שאלה - תגובה
ד''ר רועי הוד02/08/2011אני הייתי מנקר גוש של מעל סנטימטר גם אם הוא נראה תקין בסונאר צווארי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
נחירים סתומים מעל לחודשיים וקושי בשינה
אוזניים סתומות אטומות מלאות מלווה בצפצוף
אף סתום לאחר שני ניתוחי סינוסים
חור לאחר ניתוח שקדים משמאל לענבל
רקמה רירית מיקום -בירור
אטמים מותאמים אישית - התייעצות
טרגימנל נוירולוגיה וmri- בירור
נזלת וגודש ברירית האף
תוצאות ct סינוס- בירור
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?