אוזניים "סתומות" וכאב- דיילת אויר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אוזניים "סתומות" וכאב- דיילת אויר
    מיה
    16/09/2011

שלום רב!
    אני בת 25, עובדת כדיילת אויר ולכן טסה בתדירות גבוהה. מעולם לא סבלתי מבעיות באוזניים לפני מה שאציין מטה.
    מזה תקופה אני מרגישה תחושה שבאה והולכת שבה אני מרגישה כאילו האוזניים שלי נסתמות למשך זמן מה, אך כשניסיתי לשחרר לרוב הצלחתי, וגם כשלא- היה משתחרר מאליו.
    לאט לאט התופעה הזו הייתה חוזרת לעיתים יותר קרובות ולפרק זמן ממושך יותר בכל פעם. מלבד אי הנעימות גם השמיעה הושפעה כיוון ששמעתי את עצמי נושמת ומדברת כאילו נמצאת מתחת למים או עם אטמים... חבר שלי אומר שכשזה קורה אני מדברת כאילו אני מצוננת מאוד, אולי כי אני שומעת את עצמי....
    הלכתי לרופא אף אוזן גרון שבדק ולא מצא נוזלים או שום דבר שאמור להשפיע ולכן שלח אותי לבדיקת שמיעה ובדיקת לחץ (עם מכשיר שבודק את גמישות עור התוף). שתי הבדיקות הנ"ל יצאו תקינות - ולכן הרופא שלח אותי הביתה באומרו כי אינו יודע מה גורם לכך.
    אז המשכתי לטוס במחשבה שיעבור לבד.
    עכשיו אני ביעד קר יחסית ופתאום התחלתי להרגיש כאב חד באוזן ימין. לא יודעת אם בהשפעת הטיסה הארוכה או בגלל הקור. או שאולי פשוט מה שזה לא יהיה שגורם לתחושת הסתימות התפתח עוד יותר.
    אני זקוקה לעזרה וייעוץ באשר מה יכול להיות הגורם לתחושות הנ"ל ומה עליי לעשות כדי לטפל בזה. וגם לדעת האם מסוכן עבורי לטוס במצב כזה.
    אודה מאוד לעזרתכם!
    מיה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• אוזניים "סתומות" וכאב- דיילת אויר - תגובה

ד''ר אביגיל ארד
    18/09/2011

קושי בהשוואת לחצים בזמן טיסה יכול להיות קשור לגודש באף. בהחלט. אני הייתי נותנת לך תרסיס לאף מהסוג שנותנים באלרגיה, תרסיס סטרואידלי, ואולי גם כדור נגד אלרגיה. לפני הנחיתה אפשר לנסות לשים טיפות אף רגילות באופן חד פעמי כמו אלרין או אוטריבין. לפני שמתחילים להנמיך. אבל אסור להשתמש בזה בקביעות. אם את מעשנת, לעיתים זה מה שגורם לגודש באף. לגבי הכאב כעת קשה לי לומר אם זו האוזן או למשל מפרק הלסת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו