ירידה בשמיעה עקב טינטון באוזן שמאל

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ירידה בשמיעה עקב טינטון באוזן שמאל
    שרון
    02/10/2011

שלום רב,
    תמיד סבלתי מבעיות באוזן שמאל - בילדותי סבלתי מהרבה דלקות אזניים וכך גם במשך השנים, באמצע שירותי הצבאי עברתי ניתו לשיחזור ואיחוי נקב בעור התוף ובשנים האחרונות אני מנסה להימנע מהרטבת האוזן.
    בילדותי גם עברתי ניתוח כפתורים כאשר עד לא מזמן השמיעה הייתה יחסית בגדר הנורמה.
    בחודשים האחרונים אני חש ירידה משמעותית בשמיעה באוזן שמאל (הדבר מתבטא גם בבדיקות שמיעה שביצעתי ובהשוואתן לבדיקות מלפני כשנה) - כל זאת, לדעתי, עקב עליה בעוצמת הציפצוף (טינטון) שאני חווה באותה האוזן.
    הציפצוף נשמע בחוזקה בעיקר כאשר יש שקט בסביבה בה אני נמצא - כמו שעות הלילה למשל.
    ברור לי שאין פתרונות קסם ובכל זאת אני שואל - מדוע פתאום חלה ההחמרה הזו במצב הטינטון, האם אין מה לעשות בנוגע לכך ובנוגע לאובדן והחמרה בשמיעה?

תודה,
    שרון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• ירידה בשמיעה עקב טינטון באוזן שמאל - תגובה

ד''ר אביגיל ארד
    10/10/2011

מאחר ולא צירפת בדיקת שמיעה עדכנית לא ברור לי אם מדובר בירידה בשמיעה מסוג עצבי או מסוג הולכתי. הירידה בשמיעה איננה בגלל הטינטון אלא להיפך, הטינטון נובע מבעיה כלשהי באוזן. כדאי לראות את בדיקת השמיעה ולהמשיך בירור לפי הממצאים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו