אזניים פקוקות - HELP

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אזניים פקוקות - HELP
    ליאור
    23/01/2008

שלום, לפני שאפרוש בפניכם את הבעיה שלי, אציין שאני חי בחו"ל ולכן שמות התרופות שיבואו בהמשך עלולים להיות לא מוכרים לכם אני מקווה שיש ביכולתכם לבדוק ולדעת מהן בדיוק או מה המקבילה הישראלית ע"פ המרכיב הפעיל.
    לפני כשבועיים התחלתי להרגיש שאוזן ימין "נסתמת" לי. בעבר היה לי מקרה של פטריה (MICOSI) באוזן וחשבתי ששוב המדובר באותה הבעיה ולכן השתמשתי בתמיסת -AZOLMEN שהיא מקבילה לאגיספור הישראלי אך ללא הועיל. מאחר שבעבר השימוש בתמיסה עזר לי באופן מיידי הנחתי שהמדובר בבעיה אחרת ומאחר שהרגשתי שכם אוזן שמאל מתחילה להיסתם פניתי לרופא א.א.ג.
    האבחנה היתה כי המדובר בסתימה בתעלות שבין האף לאזניים עקב התקררות וקיבלתי את התרופות שלהלן למשך 10 ימים:
    NASONEX ספריי (1 "שפריץ" לכל נחיר פעמיים ביום)
    ERDOTIN בכמוסות (1 בוקר + 1 ערב)
    PRONTINAL ע"י AEROSOL פעמיים ביום.
    לאחר 6 ימים המצב רק החמיר וכרגע אני עם שתי האזניים פקוקות לחלוטין + צפצוף בטון גבוה (מעין איייייייייייי כזה) שמלווה אותי כל היום. מיותר לציין שהשמיעה ירודה מאוד.
    עקב כך פניתי היום לביה"ח וביצעו לי מס' בדיקות שמיעה שמסקנתן היתה שאין על נזק לאזניים אלא המדובר בירידה זמנית ברמת השמע עקב האזניים הפקוקות. להלן המינוח המקצועי לתוצאות הבדיקה וסליחה על התרגום החפשי:
    IPOACUSIA DI TIPO TRASMISSIVO BILATERALE
    SIMMETRICO

TIMPANOGRAMMA שטוחה וללא רפלקס STAPEDIALE .

מקור הבעיה לדבריהם ב-
    OTITE SIERO MUCOSA
    כנראה בעקבות שפעת.
    התרופות שנרשמו לי הן:
    NASONEX ספריי (1 "שפריץ" לכל נחיר פעמיים ביום) למשך 20 יום.
    DELTACORTEN (אני מניח שהמדובר בסטרואיד כ"ש על בסיס קורטיזון) - 2 כמוסות ליום, בוקר וערב למשך 5 ימים.
    בנוסף נאמר לי שהתופעה שי נפוצה ושעלי להאזר בהרבה סבלנות עד שזה חיזור לקדמותו.
    יש לי ביקורת בעוד 10 ימים שבה, במידה ולא יהיה שיפור אקבל איזשהוא טיפול "מכאני" דרך האף (נשמע די מפחיד...)
    מה אתם אומרים ? מעולם לא סבלתי משום דבר ש'שור לאזניים ואני ממש "מתחרפן" מההרגשה הפקוקה הזו, שלא לדבר על אי הנוחות בעבודה ובבית בכל מה שמצריך תקשורת עם אנשים אחרים. האם באמת אין לי ממה לדאוג? האם נראה לכם שהטיפול שקיבלתי מתאים ?
    תודה רבה וסליחה על אי הנוחות שבשמות ובמונחים הזרים שבגוף השאלה.
    H-E-L-P

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אזניים פקוקות - HELP

הוספת תגובה

• נוזלים

ד''ר אביגיל ארד
    23/01/2008

אתה סובל מנוזלים באוזן תיכונה על רקע ההצטננות. הטיפול שקיבלת מצויין. הטיפול המכני הוא בשיטת פוליצר על ידי בלון המכניס אויר בלחץ לאף או על ידי מכשיר מודרני המחקה זאת. סטרואידים מזרזים את הספיגה. הספיגה עשויה לארוך עד חודש. סבלנות. זה לא נעים אבל הסבלנות משתלמת. אל תמהר לפרוצדורות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לד"ר ארד תודה רבה ושאלה

ליאור
    23/01/2008

ראשית כל תודה על התגובה הסופר מהירה ושנית על תוכן התגובה שהרגיע אותי מאוד.
    אציין רק שבנוסף לנ"ל, חברה לעבודה המליצה לי היום מנסיונה על "תרופת סבתא" - אדים (כלומר קערת מים חמים עם או בלי חומר כ"ש בפנים, למשל VICS VAPORUB וכדומה) שעוזרת לנקות את התעלות.
    אני לא יודע האם את ממליצה על זה אך מאחר שזה משהו כ"כ טבעי שמערב בסופו של דבר רק מים חמים ניסיתי זאת הערב והפלא ופלא אוזן שמאל נפתחה אחרי יומיים שלא שמעתי בה כלום.
    אני לא יודע כמה זמן זה יחזיק אבל זו נשמעת לי בסך הכל עצה טובה. מה דעתך ?
    כמובן שבכל מקרה זה אינו תחליף לטיפול התרופתי שאני אמשיך לנטול בהתאם להנחיות שקיבלתי ושאת מאשרת שהן בהחלט משקפות טיפול טוב.
    שוב 1000 תודות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ויקס

ד''ר אביגיל ארד
    24/01/2008

ויקס היא תרופת סבתא ידועה שכולנו גדלנו עליה. אם זה נעים לך באף וגורם לך להרגיש טוב, אז אתה יכול להמשיך לשאוף אדים גם בימים הבאים. סבלנות. האזניים יפתחו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו