טיפול שהומלץ לשיעול כרוני

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טיפול שהומלץ לשיעול כרוני
    קרן
    14/10/2011

שלום,
    רופא אף אוזן גרון נתן לי טיפול של משאף פליקסוטייד דיסקוס 250 מ"ג, 4 פעמים ביום למשך 10 ימים, ובמקביל שלושה כדורי מוקוליט ביום למשך חמישה ימים, בעקבות שיעול כרוני שיש לי מזה שנה-שנתיים המלווה במעט ליחה צמיגית חמצמצה שיוצאת לי מדי פעם. יש לי כל הזמן תחושת גירוי/כואב, בדומה לתחושת פצע באיזור הושת. הרופא ערך בדיקה עם המצלמה הזעירה שמחדירים למיתרי הקול דרך האף. ממצאי הבדיקה הראו שמיתרי הקול 'נקיים' וטובים. יש לציין שביקרתי אצל רופאי א.א.ג., ריאות וגאסטרו לפני כשנה וחצי וערכתי מספק בדיקות - גסטרוסקופיה, צילום חזה, CT ריאות. כל הבדיקות היו תקינות למעט CT הריאות שהיה תקין למעט מוקד זעיר קטן שנמצא ב RLL. רופא הריאות אמר שאין שום משמעות לממצא זה ושזה לא דורש מעקב., בנוסף, א.א.ג. איבחן ריפלוקס שבעקבות אבחון זה נטלתי כדור אומפרדקס פעמיים ביום למשך כמה חודשים אך לצערי זה לא ממש עזר לכן הפסקתי את הטיפול ואני חיה בתחושת ספק שבאמת היה לי ריפלוקס. השיעול נרגע לתקופה מסויימת אך מזה מספר חודשים אני שוב סובלת מהתופעה.

השאלה שלי היא:

1. האם הטיפול הנוכחי של שאיפת פליקסוטייד בשילוב מוקוליט במינונים המצויינים למעלה יעיל?
    2. מה הנזק שיכול להיגרם לי במידה וזה לא הטיפול שאני זקוקה לו?
    3. האם יש קשר בין שיעול כרוני לרגישות ללקטוז?
    4. האם יכול להיות משהו אחר שלא חשבתי עליו שכדאי לבדוק שגורם לי לתחושה הגירוי וכאב ולשיעול הכרוני?

תודה מראש וחג שמח.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• טיפול שהומלץ לשיעול כרוני - תגובה

ד''ר אביגיל ארד
    15/10/2011

האם קיבלת טיפול נגד רפלוקס? ואם כן- כמה ולמשך איזה זמן? האם סיימת את הטיפול במשאף? האם חל שיפור כלשהו?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיעול כרוני והצטרברות ליחה

קרן
    15/10/2011

כן, קיבלתי טיפול נגד ריפלוקס בעבר, כדור אומפרדקס פעמיים ביום. לא ממש הרגשתי שיפור אבל יתכן ולא לקחתי את הכדור למשך זמן ארוך מספיק, לפי מה שהבנתי זה משפיע רק אחרי חודש של נטילת הכדור, האמנם?

הפסקתי את הטיפול עם משאף הפליקסוטייד אתמול כיוון שזה עשה לי הרגשה לא טובה. כמו כן הפסקתי את המוקוליקט. עכשיו מתחילה לצאת לי ליחה ממש צמיגית וחמצמצה אל תוך הפה החוצה. (יש לציין שאני לא מנוזלת, אין לי גודש באף). האם יתכן שטיפול המשאף תרם לכך שזה יצא? האם הגירוי/כאב באיזור הושת יכול להיות מהצטרברות ליחה ש'תקועה'? יש דרך לדעת מה גורם להצטברות הליחה? האם יש קשר בין ריפלוקס לליחה?

איזה תזונה מומלץ במצב כזה? שתיה חמה, קרה? להימנע ממאכלים מסוימים? מוצרי חלב אולי? דבש מועיל?

תודה רבה על מתן התשובה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיעול כרוני

צביה
    03/11/2011

המקרה האחרון של שיעול כרוני כאילו נכתב עלי. סובלת 3 שנים משיעול, לרוב ליחתי. שקוף- לבן. פעמים רבות אחרי אוכל, אבל לא רק. ! עברתי שלל בדיקות של תפקודי ריאות, כולל ,סי.טי., בדיקות גסטרו שונות, רגישות ללקטוז ועודץ לא היו ממצאים, חוץ מבקע סרעפתי. קטן.
    . לקיחת אומפרדקס כשנה. ושיפור אין.
    אחרי דיקור סיני וטיפול הומאופאתי חלה הטבת מה, אך השיעול לא נעלם. אין שיעול בלילה.
    קראתי על קיומה של מרפאת שיעול במרכז הרפואי תל אביב. שם ניתן לערוך בדיקה חדשנית של כיח מגורה. הבדיקה הוכנסה לאחרונה לשימוש. האם ידוע דבר מה על בדיקה זו? ועוד אשאל - לאן ניתן עוד לפנות במקרה כזה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיעול כרוני - תגובה

ד''ר דן גוטמן
    04/11/2011

לא יודע מה זה בדיקת ליחה מגרה.
    יש בהחלט קשר בן רפלוקס לשיעול וטיפול ברפלוקס אם הוא הגורם לשיעול אמור להקל על הבעיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו