כאבים ממושכים בגרון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבים ממושכים בגרון
    דנה
    31/10/2011

שלום רב,
    בת 35. מזה 5 שבועות סובלת מכאבי גרון. זה התחיל בכאבים חזקים ואז הכאבים היו מוחלשים ושוב התחזקו. הכאבים בעיקר מתגברים בשעות הערב והלילה במשך היום הם סבילים.
    עשיתי 2 משטחי גרון שיצאו תקינים. בדיקות דם (כולל למחלת הנשיקה) יצאו תקינות. אוגמנטין למשך 7 ימים לא עזר. בדיקת רופא משפחה כמה פעמים במשך תקופה זו תקינה, הגרון נראה בסדר. בדיקת רופא א.א.ג פעמיים - (תפיסת הלשון ע"י פד גזה והצצה פנימה עם מראה (כמו של רופא שיניים) נאמר לי שתקין, יש אודם קל סביב הרירית. רופא א.א.ג אמר לי שזה ויראלי ושיש זריקה לא זוכרת את שמה (זריקה סטרואידית) שיכולה להקל.לא עשיתי אותה.
    עשיתי א.ס. של בלוטת התריס. מצד שמאל קשרית 1.1. נאמר לי כי אין קשר בין הכאב בגרון לקשרית.
    אני ממש סובלת מכאבים. האם יש בדיקה נוספת שעליי לבצע שיכולה למצוא את סיבת הכאב? שמעתי משהו על סיב אופטי - אשמח לשמוע פרטים ואם זה יכול לאתר את הבעיה.
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאבים ממושכים בגרון

הוספת תגובה

• כאבים ממושכים בגרון - תגובה

ד''ר רועי הוד
    31/10/2011

הבדיקה היחידה שלא עשו לך היא בדיקת סיב אופטי בה ניתן לראות בתנאים טובים יותר את תיבת הגרון, יכול להיות ושם חבויה הבעיה. גשי לרופא א.א.ג לבדיקה. בנוסף, קשר בבלוטת המגן מעל סנטימטר מחייב המשך בירור על ידי ניקור.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ושאלה נוספת

דנה
    31/10/2011

תודה רבה על תשובתך המהירה.
    רופאת אנדוקרינולוג אמרה לי לשוב אליה לניקור כשהכאב יסתיים, היא לא רוצה לערבב בין הדברים.
    האם בדיקת סיב אופטי היא פשוטה ויכולה להיעשות ע"י רופא א.א.ג בקופ"ח, או שעושים את זה בבי"ח תחת הרדמה מקומית?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ושאלה נוספת - תגובה

ד''ר רועי הוד
    31/10/2011

בדיקה פשוטה ללא הרדמה, רק משחה מאלחשת על הסיב, נעשית ברב המרפאות בקהילה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה נוספת

דנה
    01/11/2011

שלום רב,
    חזרתי היום לרופא א.א.ג לבקש את הבדיקה של הסיב האופטי. הוא סרב ואמר שבפעם הקודמת הוא הציץ בגרון (ע"י תפיסת הלשון בפד גזה והצצה לתוך הגרון עם מכשיר שבקצהו מראה) ולא ראה משהו מיוחד. הוא אומר שהבדיקה הזו מראה בדיוק מה שמראה הבדיקה של סיב האופטי.
    הוא מתעקש על קבלת זריקה בשם דיפרוספאן (שאותה הוא נתן לי גם בפעם הקודמת אבל העדפתי שלא לעשות).
    מה עלי לעשות - האם להתעקש לגבי הבדיקה של הסיב האופטי או שהוא צודק? אם כן מה עליי לעשות?
    אני כבר די מיואשת מהכאב הממושך...
    תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה נוספת - תגובה

ד''ר רועי הוד
    04/11/2011

קשה לי לענות ללא בדיקה שלך. מאמין שאם הוא חושב שהואט ראה טוב, אכן זה מה שהיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו