נוזלים באוזן...או מוצקים?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נוזלים באוזן...או מוצקים?
    ליאור
    28/01/2008

לד"ר ארד שלום (שוב),
    אני מקווה ששאלותי אינן הופכות למטרד...
    בעקבות כל ה"דיון" שערכנו כאן על הבעיה שלי עם האזניים הפקוקות ועיון בתשובות קודמות שלך ושל ד"ר גוטמן מן העבר לקוראי הפורום התעוררה אצלי השאלה הבאה:
    ממה שהצלחתי להבין מטרתו של הטיפול התרופתי במקרה של הצטברות נוזלים באוזן התיכונה, (במקרה שלי סטאורידים בדמות DELTACORTENE ותרסיס לאף NASONEX ) הינה זרוז הייבוש/הספיגה של הנוזלים הללו שתוביל לכך שחלל האוזן התיכונה יתמלא מחדש באויר שיתפוס את מקומם של הנוזלים שהוא גם המצב הנורמלי.
    עד כאן הכל טוב ויפה אבל מה קורה אם הנוזלים הללו (עקב הצטננות) הם יותר ליחה צמיגה מאשר נוזל? האם הייבוש/ספיגה לא יביאו בדיוק לתוצאה ההפוכה מזו הרצויה? כלומר, יתרחש ייבוש/ספיגה של החלק הנוזלי של הליחה ואילו החלק הצמיגי יתמצק ויהפוך למעין "גוש בטון" שיישאר במקומו וימשיך לסתום טוטאלית את החלל.
    האם יש בכיוון המחשבה (המדאיג) הזה משהו ? ואם כן, איך כן ניתן להוציא את הנוזלים האלו משם (האם לא ניתן פשוט "לשאוב" אותם דרך האף במקום לחורר את עור התוף בפתרון דראסטי כמו ניתוח כפתורים ?)
    תודה ושוב סליחה על הנדנוד

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    נוזלים באוזן...או מוצקים?

הוספת תגובה

• נוזלים

ד''ר אביגיל ארד
    29/01/2008

תאורטית אפשר להגיע לאוזן התיכונה דרך האף, הלע האפי ולטפס במעלה חצוצרת האוזן. זה רק תיאורטי. לא מעשי. כדי לנקז נוזלים מהאוזן צריך לעשות חור בעור התוף. לרב לא עושים זאת אלא לצורך הכנסת צינורית אוורור, שזה ניתוח קטן. אתה עדיין לא במצב כרוני. הסטרואידים לא "מייבשים". הם מורידים את הבצקת שגרמה למערכת להיסתם ולא לנקז היטב. נוזלים ממושכים מאד, למשל מה שרואים בילדים, לעיתים הולכים ונהיים סמיכים. אתה בשלב ה"חריף" בינתיים ולכן המטרה היא הורדת נפיחות וגודש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

ליאור
    29/01/2008

תשובותיך הענייניות תמיד מצליחות להרגיע אותי.
    למרות שזה ממש לא קל, אשתדל להמשיך ולהתאזר בסבלנות עד שהמצב יחזור לקדמותו (שמיעה...ריח...טעם...)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו