המשך התייעצות בנושא ניקוב עור התוף

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• המשך התייעצות בנושא ניקוב עור התוף
    דוד
    11/12/2011

ראשית תודה רבה על התגובה ד"ר.

שנית,

לשאלותייך - כן,אני בטוח שיש כפתור כי כל רופא שבודק אותי אפילו רופא משפחה בבדיקה שגרתית מיד רואה כפתור באוזן ומתפלא על כך.

גם אני לפני מספר שנים הופתעתי ושאלתי את הרופא אא"ג שלי למה הוא לא שולף את הכפתור,הוא אמר שאין לי מה לדאוג לגביו זה משהו שיוצא אחרי כמה זמן ומתישהוא הוא יצא לבד.אם מוציאים אותו צריך בניתוח כי זה הליך לא כל כך נעים והוא טוען שזה מיותר לנתח בגלל כפתור.

רציתי לשאול אותך,מהו אירפופר עליו את ממליצה בתגובתך?זה הליך כואב?מסובך?
    ולגבי ניקוב עור התוף,שוב,שאלותיי החשובות הן האם זה מכאיב?יכול לגרום לבעיות שמיעה?
    זה פתרון מתאים לבעייה שהצגתי?
    עבר כבר חודש מאז שהייתי אצל אותו רופא אא"ג..וכלום לא השתנה.עדיין מושך באפי כדי לבדוק האם אשמע יותר טוב אך רק אוזן שמאל מתפקדת...אוזן ימין נפתחת ונסגרת מיד ואז הצלילים באוזן זו נהיים עמומים יותר ופחות ברורים אינני שומע בחדות כבעבר..

תודה רבה,

התייעצות זו חשובה לי לפני שאני חוזר אל הרופא,כי הוא מתכנן לנקב את עור התוף בביקור הבא...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• המשך התייעצות בנושא ניקוב עור התוף - תגובה

ד''ר אביגיל ארד
    26/12/2011

האם הכפתור באוזן שמאל? אירפופר הוא מכשיר הניתן לרכישה ובעצם "מפמפם" או יוצר השוואת לחצים, משהו דומה למה שאתה קורא "מושך באף". השימוש בו אינו כרוך בכאב, מלבד לארנק, כי מחירו לא נמוך. כפתור שלא יצא עשרים שנה, לא יצא לבד. לא ברור לי למה הרופא שלך ממהר לנקב את עור התוף. האם קיבלת תרופות לייבוש הנוזלים? האם נבדק הלע האפי שלך כדי לשלול חסימה של צינור האוסטכיוס דרכו משווים לחצים?? ניקור עור התוף כואב. ניתן להשתמש באילחוש מקומי. אני חייבת לומר שאינני מבצעת פעולה זו במרפאה. יש דרכים אחרות ואם הנוזל נשאר עדיף לעשות זאת בהרדמה מקומית ולהכניס צינורית. זאת רק כברירה אחרונה. מעבר לזה קשה לענות לך בלי לערוך בדיקה מלאה. רצוי גם בדיקת שמיעה כולל טימפנומטריה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו