המצב משתפר אבל הצפצוף הזה...

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• המצב משתפר אבל הצפצוף הזה...
    ליאור (מחו"ל)
    03/02/2008

לד"ר ארד שלום,
    בהמשך להודעות הקודמות עליהן ענית לי בסבלנות ובצורה הכי מקצועית שרק ניתן (דרך האינטרנט) הייתי מבקש את חוות דעתך על המשך הטיפול שניתן לי:
    המדובר היה ב-OTITE MUCOSA עם ירידה זמנית בשמיעה עקב הצטברות הנוזלים באוזן התיכונה שהחלה בערך באמצע ינואר (לפני כ-3 שבועות). בנוסף לנ"ל הופיעו תופעות לוואי כגון: איבוד חוש ריח וטעם, ריח מוזר (רקוב?) בעיקר בחלל האף וצפצוף בטון גבוה באוזניים/ראש.
    מאז ההודעה האחרונה סרתי לביקורת ובדיקה בביה"ח אצל מומחה אא"ג שהעלתה את הממצאים הבאים:
    האוזניים נפתחו פחות או יותר (גם עקב טיפולי "אדים" שביצעתי באופן עצמאי בבית) וסביר שהמצב רק ישתפר.
    בדיקה הסתכלותית (איני יודע מה השם המקצועי שלה) עם מן צנור גמיש לתוך הלע האפי גילה נפיחות ואדמומיות גדולות - כנראה שהמדובר בדלקת (בסינוסים?) שהיא גם המקור לריח הרע.
    לגבי הצפצוף המתמשך התשובה שקיבלתי היא ש"במקרה כזה, אם הצפצוף נמשך אצלך בסה"כ שבוע אז אתה בר מזל, זה יעבור"
    הטיפול שקיבלתי ל-10 הימים הבאים עבור סיום ה-OTITE והטיפול בדלקת הוא:
    NASONEX ספריי לאף (SUSPENSION) אני כבר לוקח את זה בערך שבועיים ואני מניח שזה עוזה את עבודתו כי בסופו של דבר האזניים נפתחות לאיטן.
    BENTELAN 1mg - כמוסות (1 ליום) מרכיב פעיל: Betametasone disodio fosfato
    LEVOXACIN 500mg - כמוסות (1 ליום) מרכיב פעיל: Levoflaxacina
    BACTROBAN - משחה לאף (פעם ביום) מרכיב פעיל: Mupirocina מלח סידן.
    בנוסף לנ"ל עלי לבצע CT של מערות הפנים ואני אמור לחזור לביקורת + בדיקת שמיעה וטימפנוגרמה בעוד כחודש.

בינתיים הרגשתי הכללית סבירה+, אני מרגיש שהריח-טעם חוזרים לאטם וכן שהאזניים נפתחות כל יום קצת יותר כך שאני מניח שאני בדרך להחלמה מלאה.

עם זאת,מה שכרגע מדאיג אותי הוא הצפצוף (טינטון?) הנורא הזה שלא עוזב אותי לשניה מזה כ-10 ימים. זה מן צליל מאוד גבוה שדומה לצליל של מכשיר חשמלי ב-STAND BY לעתים הוא ברמה נסבלת אך לעתים חזק עד כדי מחריש, בכל מקרה הוא תמיד שם 24/7
    מה דעתך ?

א. האם הטיפול שאני ממשיך לקבל נראה לך?
    ב. האם הצפצוף הזה הוא תופעה שכיחה במקרה של נוזלים באוזן התיכונה ואם כן האם הוא צפוי להעלם בקרוב? האם יש ממה להיות מודאג ?

כרגיל, סליחה על המגילות שאני כותב, לצערי זו הדרך היחידה שלי לתקשר בעברית עם ממוחה אא"ג, (זה לא שכאן הרופאים לא בסדר או משהו אבל בכ"ז, לשמוע חו"ד בשפת המקור זה משהו אחר ותמיד מרגיע יותר).
    תודה רבה
    ליאור
    ליאור

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• טיפול מצויין

ד''ר אביגיל ארד
    05/02/2008

הטיפול מצויין. הנזוקורט והבנטלן נועדו להוריד בצקת מאזור הלע האפי ולסייע בחזרה לפעילות של חצוצרת האוזן, האנטיביוטיקה - בכדורים ומשחה, היא נגד הזהום. לעיתים גם כשהרופא רואה שהנוזל נספג, יש עדיין בצקת כלשהי באוזן תיכונה והאוזן לא נפתחת לחלוטין. לכן צריך עוד קצת סבלנות. חשוב לבצע את בדיקת השמיעה כדי לשלול שבנוסף לנוזלים אין גם ירידה עיצבית. נכון שלא צריך לחשוד שיש גם כינים וגם פישפשים, אבל הרופא שלך בודק מכל הכוונים וזה מצויין. אגב, אם במקרה היה מדובר גם בירידה עיצבית - הטיפול הינו סטרואידים, שאתה מקבל. אם הטינטון ימשך מעבר לעוד מספר שבועות אני מניחה שהוא ישלח אותך גם לבדיקת BERA או לבדיקות נוספות. בינתיים - סבלנות . הסבלנות משתלמת .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לד"ר ארד תודה, אעדכן בהתפתחויות...

ליאור (מחו"ל)
    06/02/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו