צרידות + פוליפ קטן על מיתר שמאלי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• צרידות + פוליפ קטן על מיתר שמאלי
    אבי
    17/01/2012

שלום דר,
    אני בן 34 בשנתיים האחרונות החלה אצלי צרידות בקול ,לאחר בירור נמצא אצלי פוליפ על שליש מיתר שמאלי נשלחתי לקלינאית תקשורת ל 10 מפגשים וגם קיבלתי כדורים זה לא עזר..ואני לא מעשן עוסק בספורט ולא מדבר בקול רם והומלץ על ניתוח ,אבל בבדיקה לפני הניתוח הפוליפ נעלם והופיע מצד ימין כך שבעצם החליטו שלא לנתח מחוסר עקביות וכך אני מגיע פעם בשנה\חצי שנה לבירורים מכניסים לי מצלמה לאף ומחליטים שלא לנתח.
    החל מאתמול הצרידות חזרה עד למצב של אובדן קול בחלק מהמשפטים כאשר אני מתאמץ לדבר.
    1) האם זה רק מחמיר(כלומר דבר כזה עוד לא היה לי אז האם זה בגלל העונתיות או שעליי להיבדק שוב) או שאפשר לטפל בתרופות קונבנציונאליות ?
    2) מה עליי לעשות כדי להוריד ולו במעט את הצרידות והיעלמות הקול
    3) אני אלרגי לכרדית אבק הבית ורוב הזמן קצת עם תחושת נזילות ,ברור לי שלעזור זה לא עוזר אבל האם זה מה שגרם למחלה ? האם שאטפל באלרגיה (שלצערי זה רק כדורים) זה יוריד את הצרידות ,כלומר האם יש קשר בינהם ?

תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• צרידות + פוליפ קטן על מיתר שמאלי - תגובה

ד''ר דן גוטמן
    24/01/2012

קשה לומר מה יש ללא בדיקה. אם יש פוליפ היכן שהוא במיתרי הקול אז יש סיבה לצרידות. יש לגשת לבדיקה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו