כאב אוזניים פתאומי מתמשך

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאב אוזניים פתאומי מתמשך
    מכבית
    06/02/2008

שלום, לאחר שהתור הכי מוקדם שהצלחתי לקבוע במרפאה הוא ביום ראשון בבוקר (היום רביעי בערב), החלטתי לנסות לפנות לתמיכה באתר;

באופן פתאומי החל כאב אוזן שהוא מתמשך, אני חשה רגישות לקול רם (בשיחה או מוסיקה או טלוויזיה) ולרוח. והקלה מורגשת רק בהצמדת משהו חם לאזור.חשוב לציין כי בילדותי סבלתי מדלקות אוזניים, שלא חזרו בעשור האחרון- ולכן ההפתעה.אני חוששת להחמרת הכאב/ התסמינים וכו' במהלך השבת בה לא אוכל לקבל טיפול.

האם למרות התור הקרוב ביום ראשון, כדאי לי לפנות לבית מרקחת לנטילת טיפות אוזניים ללא מרשם, ולו על מנת להקל על הכאבים?

האם הייתם ממליצים על טיפול אחר אפשרי לבינתיים?
    (שהרי לא ידוע לי מצב תוף האוזן, רק רגישות של המקום והקלה רק בהצמדת משהו חם לאזור האוזן)

אשמח להמלצתכם באפשרות להתמודדות עם הטיפול, בעודי ממתינה לטיפול הרפואי,
    ורצה להקל על הכאבים באוזניים. (אקמול למשל אינו רלוונטי)

המון תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאב אוזניים פתאומי מתמשך

הוספת תגובה

• כאב אוזן

ד''ר אביגיל ארד
    07/02/2008

כאב אוזן יכול לנבוע מדלקת באוזן, ואז לרוב גם יש תחושת אטימות. כ"כ יכול לנבוע מכאבים במפרק הלסת, ואז זה אכן מגיב יפה לחימום חיצוני מקומי, אוכל רך (לא ללעוס מסטיק) ותרופה מהמשפחה של נוגדי דלקת כגון אדויל\נורופן ודומיהם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה לך

מכבית
    07/02/2008

מאד מעריכה את התשובה, תרגישי טוב.

בינתיים הכאב 'פעיל' פחות, אך ברור כי הוא בנקודה כלשהי בתוך האוזן עצמה.
    מנסה להקל את הכאב, ומקווה כי עד הבדיקה הרשמית לא יחמיר המצב, שהכאב, הוא בטח רק תסמין שלו.

בינתיים טפטפתי פעמיים אוטידין להקלה. אך מנסה לשמור על המקום לא רטוב מדי. אז שומרת את הטיפות רק לשעת חירום אם הכאב יהיה בלתי נסבל לחלוטין.

היש הצעות נוספות להקלת הכאב?
    (מצאתי, בנט עצות של שמן וזית וכו' במקורות לא מהימנים, חוששת להכין 'מתכון' לא מדויק)

תודה,
    ושבת שלום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב

ד''ר אביגיל ארד
    08/02/2008

קחי משכך כאבים כגון אקמול או נורופן. אוטידין מרדים את האוזן וזה מועיל אם הבעיה היא באוזן. לא מזיק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו