ניתוח כפתורים ???

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ניתוח כפתורים ???
    מיכאל
    07/02/2008

לצוות הפורום שלום, קוראים לי מיכאל ואני בן 32
    לאחר היסטוריה של מקרים חוזרים של הצטברויות נוזלים באוזן התיכונה וטיפולים תרופתיים שלא ממש עזרו לי לאורך זמן רופא הא.א.ג שאליו פניתי המליץ לי לבצע ניתוח כפתורים.

הבנתי ממנו שבגדול המדובר בהחדרה של מעין צינוריות "אוורור" דרך עור התוף לחלל האוזן התיכונה ושאחרי הניתוח צריך להמנע מכניסת מים לאוזן אבל עדיין חסר לי הרבה מידע בשביל להחליט אם לעבור את הניתוח הזה או לא והייתי שמח אם היים יכולים לענות לי ולהבהיר מס' נקודות:

א. האם יש בניתוח הזה סכנה לגרימת נזק בלתי הפיך לשמיעה (אני עוסק בתחום המוסיקה וזה מאוד חשוב לי).

ב.האם הצינרות האלה מורגשים/מפריעים/מגרדים באוזן אחרי הניתוח ?

ב. הבנתי שאחרי כמה זמן (כמה מקובל?) מוציאים את הצינוריות האלה. מה קורה אח"כ? נשאר חור בעור התוף? זה נסגר בעצמו?
    האם גם אחרי שמוציאים אותן הבעיה לא חוזרת?

ג. מקריאה בפורום ראיתי שזה ניתוח שמקובל יותר כפתרון לאותה בעיה בילדים קטנים, האם הניתוח הזה מקובל ויעיל באותה מידה גם אצל מבוגר?

ד. האם בנוסף להחדרה של הצינוריות האלה מתבצעת גם שאיבה של הנוזלים מחלל האוזן התיכונה או לא? הרופא תמיד אמר לי שהבעיה שלי היא שהנוזלים אצלי הם תמיד מאוד "סמיכים" ולכן לא מתנקזים טוב האם אפשר יהיה "לנצל ההזדמנות" ולשאוב אותם ?

ה.מה אחוזי ההצלחה של הניתוח הזה? האם הוא נחשב מסובך או מסוכן ?

ו. האם הניתוח הזה פותר את הבעיה אחת ולתמיד או שעדיין יש סיכוי שהאזניים ימשיכו להסתם כתוצאה מנוזלים?

תודה,
    מיכאל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ניתוח כפתורים ???

הוספת תגובה

• צינוריות

ד''ר אביגיל ארד
    07/02/2008

בניתוח יוצרים נקב בעור התוף וקודם כל שואבים את הנוזלים שכבר קיימים. הצינורית דואגת לאוורור של האוזן התיכונה. השמיעה חוזרת לנורמה ולא להפך. כשהצינורית יוצאת או מוצאת החור לרב נסגר. באחוזים נמוכים הנקב לא נסגר ויש לסגור אותו בניתוח. לא שכיח. הצינוריות לא מורגשות. חשוב לאטום את האזנייים ממים כל עוד הצינוריות במקום. באחוזים מסוימים הבעיה חוזרת כשהצינוריות יוצאות. הטיפול יעיל גם אצל מבוגר. ההצלחה מלאה כל עוד הכפתור במקום ואם הוא לא נסתם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו