לוע סואן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לוע סואן
    אלירן
    08/02/2008

לפני כשבועיים הלכתי לראות את הרופאה של אף אוזן גרון היא אמרה לי שיש לי כוויה בלוע שזה באיזור של הכניסה לוושט ושכניראה יש לי ריפלוקס, לפני יומיים עשיתי את הבדיקה של הקיבה עם הנוזל בריום הזה והממצאים האפילו עליי חומציות יתר מהקיבה , וזה לא חדש לי כי רק לפני שנה בערך היה לי כיב בתרסריון " אקוטי" מה שנקרא, עכשיו אני לוקח לנטון כבר יומיים 30 מ"ג ואני מרגיש עדיין צריבות חזקה בגרון כמו שהייתי מרגיש לפני, אני מרגיש שכשאני מדבר יש איזשהו גירוי בגרון ואז נוצר מין נוזל כזה שהוא פשוט תקוע בגרון יש לו טעם של "snot" מה שיוצא מהאף, וכל פעם אני צריך לבלוע אותו והוא מגיע בפרקי זמן מסויימים, וזה ביחד עם כאבי גרון , צריבה, ונוזלים בגרון שקיימים כל הזמן ואין מעבר חופשי תמיד זה כאילו יש משהו בגרון תקוע, וחוזר ונשנה פעם אחר פעם והבעיה לא נפתרת לי, מעוניין בהמלצה והערכת מצב..בתודה אליאס.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לוע סואן

הוספת תגובה

• רפלוקס

ד''ר אביגיל ארד
    08/02/2008

אכן נשמע כמו סימני רפלוקס. ה"כויה" תתרפא לא תוך יום אחד או יומיים. קח את הלנטון במינון שקיבלת. שתה הרבה מים. תמעיט בקפאין, פרי הדר, לימון, חומץ , אלכוהול, מנטה, אוכל חריף או מטוגן, עגבניות, חצילים ועישון. לאט לעט תחוש בשיפור.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה לך דוקטור מזל שאת פה

אלירן
    08/02/2008

כי בינתיים אין לי גישה לרופא עד יום שלישי, רציתי להתייעץ איתך לגבי עוד משהו, יש איזשהו משקה שנקרא משקה אלוורה ושתיתי ממנו פעמיים נראה לי שהוא הקל טיפה על הכויה, אבל אז פתאום בפעם השנייה ששתיתי הרגשתי איברים אחרים מעורבים עם הנוזל הזה מין רגישות בצד הימני בבטן, עכשיו אני לא יודע מספר דברים:
    1)האם כדאי לי להשתמש בזה או לתת לכויה להתרפא לבד?
    2) האם אני יכול להפסיק את זה אחרי שלקחתי פעמיים בלי חשש שתהיה החמרה בעת הפסקה?
    3) האם זה מומלץ השימוש באלוורה הזאת למרות שאני מקבל לנטון?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלוורה

ד''ר אביגיל ארד
    09/02/2008

אין לי ניסיון עם משקה האלוורה. לא יודעת אם הוא גורם לחומציות יתר או פחות ומה הוא עושה. אם הוא גרם לך הרגשה רעה - תפסיק.המשך את הלנטון ושמור על הדיאטה שכתבתי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התברר לי שאין חומציות, אבל סובל מהג

אלירן
    15/02/2008

בסוף התברר שהממצאים של הקיבה תקינים, בזכות המסקנות שהסקתי בעצמי וגם בעזרת הרופא אבל עדיין סובל מהגרון.
    מסקנות: 1) כל פעם שאני שותה מים אני מרגיש מין נוזל תקוע לי בגרון בלי שום קשר ללנטון, יש לי הרגשה לא נוחה בגרון כל הזמן.
    2)אני מרגיש שהנוזל הזה לא מגיע מלמטה כמו שחשבתי בהתחלה שזה ריפלוקס, הוא בא מהכיוון ההפוך, אני מרגיש שהוא מטפטף מהאיזור של האף. וככה מצטבר לי נוזל בגרון,ואי נוחות , ויש לי גם לחצים באוזניים מידי פעם.
    3) אני כבר שבוע לוקח לנטון תחת כל ההנחיות וההמלצות הראויות ביותר מהרופא וגם מהאינטרנט, על מרווח של שלוש שעות בין ארוחה אחרונה ובין השינה, נהיה לי גם כאבים בבטן בעקבות זה שלקחתי לנטון כאשר אני לא צריך, ולמרות כל הכדורים וכל ההיענויות להנחיות שניתנו לי ההרגשה הזאת בגרון מתמשכת, בייחוד כאשר אני שותה מים, מצטבר לי נוזל.
    4) ראוי לציין שעד לפני שבועיים בערך הייתי שותה נוזלים ממש בכמויות. בעיקר מים.

עכשיו אני ממש לא יודע מה לעשות בינתיים כנראה שאני אפסיק לקחת לנטון כי הוא לא עוזר, והתוצאות של הבדיקה לא העידו על ריפלוקס, היה רשום שם : התעבות קלה של הרירית והפרשות בצום מה שלא מצביע על ריפלוקס, לפי טענת הרופא גסטרו והרופא משפחה.

עכשיו אני ממש לא יודע מה לעשות ומה לקחת כדי להקל על התופעה הזאת, כי עד שאני אראה את הרופאת אף אוזן גרון שלי זה יהיה רק ביום שני, אם בכלל כי אני אצטרך עוד פעם להיכנס בלי תור, ומקווה שהיא תקבל אותי, כמו פעם שעברה שהייתה, והייתי רוצה לקבל המלצה מה לעשות בינתיים והשערה של מה שיש לי לפי מה שאני מרגיש. בתודה מראש בנימין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול

ד''ר אביגיל ארד
    15/02/2008

איבחון של רפלוקס לגרון לא נעשה בגסטרוסקופיה , גסטרוסקופיה תקינה אינה שוללת רפלוקס . אני דווקא ממליצה לא להפסיק את הלנטון ואם הוא עושה לך לא טוב בבטן להחליף אותו באומפרדקס. שבוע אינו זמן מספיק כדי לדעת אם בזה מדובר. קצת נזלת שיורדת לגרון מהאף לא תתן את התחושות עליהן דיווחת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיאגנוזיה מוטעית.

אלירן
    16/02/2008

מה שעשיתי זה היה בריום, והריפלוקס נשלל, וכנראה שיש לי ליחה בגרון וזה מגיע מהאף, דהיינו מדרכי הנשימה, וושט נשלל אם אני לא טועה , וריאות לא מתקבל, כי אני לא סובל מהריאות והרגשה אישית כזו אין לי, לכן צימצמתי את הכל האפשרויות עם ידע רב מהאינטרנט, והגעתי למסקנה שיש לי ליחה בגרון, והיום הגעתי לרופאת א.א.ג שלי והיא הייתה בהליך ממושך והיא לא יכלה לקבל אותי היום אז אני אלך אליה ביום שני שהיא תהיה, בכל אופן קיבלתי היום מוקוליט שזה ממש עזר לי, ותודה לך בכל אופן , רק חבל שהרופאה שלי לא הזכירה לי את המילה ליחה, ולא בדקה לי את הסינוסים באף לפני שלושה שבועות שהייתי אצלה, היא אמרה לי כנראה זה מהקיבה ובגללה סבלתי עד היום מהסלייבה המעצבן הזה בגרון, ונאלצתי לקחת לנטון במשך 8 ימים סתם, לא משנה העיקר שעכשיו אני מחלים ואני חוזר לעצמי. והעיקר הבריאות ! !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תהיה בריא

ד''ר אביגיל ארד
    16/02/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו