בצקת של שני האריטנואידים.

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בצקת של שני האריטנואידים.
    גיא
    15/04/2012

שלום רב,
    במשך חודש וחצי הייתי מצונן, ולקחתי רק ויטמין C 1000 מ"ג חומצי למציצה (3* יום), ורינולקס למחיצת האף (עם שימוש לא נכון, הטיה של הראש אחורנית ולקיחת התרסיס כשיתרת התרסיס יורדת בגרון). לאחר כשלושה שבועות עברו הסימפטומים של ליחה, שיעול ונזלת ונשאר רק כאב גרון חד. בתקופת כאב הגרון המשכתי בשימוש של ויטמין C (בחשיבה שהשימוש יפתור את כאב הגרון).
    *לאחר חודש וחצי מהתחלת הצינון, כאב הגרון לא פסק ואף החמיר עם קושי בבליעת רוק ושתיה, וכאב בדיבור והרמת הקול, לכן החלטתי לפנות לרופאת המשפחה שרשמה לי arcoxia 90 mg והפנתה אותי לרופא אא"ג (לקיחת התרופה עזרה אך כמובן ההחלמה חשובה משיכוך הכאב).
    *רופאת האא"ג קבעה על הגדלה מועטה ורגישות של הטיירואיד. לרינקס: בצקת של שני האריטנואידים, ורפלוקס (אף על פי שלא הייתה תלונה על צרבת או על עלייה של מיצי קיבה)

כמו כן, יש לציין כי לא הוזכר בפגישה עם רופאת האא"ג על שימוש בוויטמין C 1000 מ"ג חומצי בכמות גדולה.
    התרופה שניתנה ע"י רופאת אא"ג הייתה אמופרדקס 20 מ"ג למשך חודשיים ואולטרסאונד של בלוטת המגן - תריס - טירואיד.

*בכך אני שואל שתי שאלות עיקריות :
    1. האם בכך שנלקח תרסיס רינולקס באופן שגוי כשיתרת התרסיס נוזלת לכיוון הגרון, תרם להיווצרות הבצקת?
    2. האם שימוש מופרז של 3/4 פעמים ביום של ויטמין C 1000 מ"ג חומצי למציצה יכול ליצור סוג של חומציות שעלולה ליצור את הבצקת שתוארה לעיל ? (השימוש בויטמין הופסק וניתן לומר שקיימת הפחתה מעטה בכאב).

לתשובתכם אודה,
    גיא.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בצקת של שני האריטנואידים.

הוספת תגובה

• בצקת של שני האריטנואידים. - תגובה

ד''ר דן גוטמן
    16/04/2012

תכשיר הרינולסט לא גורם לבצקת. שימוש מוגזם בויטמין C יכול בהחלט לגרום לחומציות יתר לפגיעה בכליות ולנזקים אחרים. מה שאין הוכחה מדעית שהוא עוזר בכלל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו