מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בלוטת רוק - מודאג מאודשייקה06/05/2012
ד"ר שלום רב
ראשית תודה רבה על מה שאתה עושה כאן.
בן 37 בריא בדר"כ ולא נוטל תרופות באופן קבוע .
לפני בערך שלה שבועות הרגשתי בלוטה נפוחה מתחת ללסת שמאל.פניתי מיד לרופא א.א.ג והופנתי לביצוע אולטראסאונד .
ממצאי האולטראסאונד :
בצוואר דו צדדי תת לסתי הודגמו בלוטות לימפה מעט מוגדלות עד 15 מ"מ ללא זרימת דם חריגה בצבע דופלר.מבנה סונוגרפי תקין של בלוטות הרוק פרוטיס דו צדדי ותת לסתי מימין. צינור של בלוטת הרוק תת לסתי משמאל מורחב,הסתיידויות מוארכות לא ברור האם בצינור או בסמוך חשודים כאבנים .
סיכום
1.הגדלה קלה של בלוטות לימפה בצוואר, ללא מראה סונוגרפי חריג.
2. חשד לאבנים .בצינור של בלוטת הרוק תת לסתי שמאל
לייעוץ א.א.ג לשקול ברור ע"י CT.
א.ס תירואיד/ בלוטות המגן/התריס
שתי אונות ואיסטמוס של בלוטת מגן בגודל ומרקם רגיל
וסקולריות רגילה.
רופא ה א.א.ג אמר שכרגע הוא לא רואה צורך ב CT ואמר שמדובר בדלקת בבלוטה רשם לי אוגמנטין לשבוע 850*2 ביום המליץ למצוץ לימון לעשות קומפרסים ועיסוי לבלוטה .אני לא מרגיש בכאב מיוחד,אין יובש בפה , הבלוטה ישנה ומורגשת במגע אך מתנפחת ומתקשה בזמן האוכל או לפעמים בזמן רעב ורק המחשבה על אוכל גורמת להגדלה שלה (אולי בגלל ייצור רוק ?)בהמלצת הרופא אני מעסה את הבלוטה מספר פעמים ביום ואז בהחלט מורגש כאב ,אני מוצץ לימון,ומניח קומפרסים חמים . סיימתי את נטילת האוגמנטין אך הבלוטה לא שינתה את גודלה ואני מתחיל להיות באמת מוטרד רגע לפני הולדתה של בתי הבכורה רק זה היה חסר לי..האם מדובר בתהליך איטי ויקח זמן עד שהבלוטה תחזור לגודלה?או הכרחי התערבות כירורגית? או שבכלל מדובר במשהו סרטני ? האם תוצאות האולטראסאונד יכולות להרגיע אותי שבשלב זה מדובר בסה"כ בבלוטה נפוחה ולא מעבר לזה סרטן לדוגמא כיון שלא מורגש כאב אני יותר מודאג והתור לרופא רק בעוד חודש . המלצה להמשך טיפול ?
המון תודה ד"ר
שי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטת רוק - מודאג מאוד - תגובה
ד''ר אביגיל ארד08/05/2012לפי תשובת האולטרזאונד נראה כי מדובר בחסימה חלקית של צינור בלוטת הרוק כנראה על רקע אבנים בצינור. האנטיביוטיקה והעיסוי ושתייה מרובה חשובים אולם יהיה צורך להוציא את האבנים. ממליצה לפנות לד״ר נחליאלי בפה ולסת בבית חולים ברזילי באשקלון. הוא אלוף בשליפת האבנים. אם זה מצליח אין צורך להוציא את הבלוטה עצמה. שווה נסיעה לאשקלון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
נחירים סתומים מעל לחודשיים וקושי בשינה
אוזניים סתומות אטומות מלאות מלווה בצפצוף
אף סתום לאחר שני ניתוחי סינוסים
חור לאחר ניתוח שקדים משמאל לענבל
רקמה רירית מיקום -בירור
אטמים מותאמים אישית - התייעצות
טרגימנל נוירולוגיה וmri- בירור
נזלת וגודש ברירית האף
תוצאות ct סינוס- בירור
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?