האם חייבים לקחת אנטיביוטיקה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם חייבים לקחת אנטיביוטיקה?
    מיכל
    14/05/2012

שלום וברכה
    תחילה רקע ולבסוף השאלות:

מזה כשבועיים סבלתי מצינון קשה שהתחיל עם חום, הרבה התעטשויות, נזלת סמיכה וצהובה ושיעול רציני ליחתי. החום נמשך יומיים. ההתעטשויות והשיעול נמשכו כ- 4 ימים והנזלת הסמיכה שיצאה לאורך היום בהמוניה נמשכה עד אתמול. החל מהיום החמישי בערך למחלה התלווה אובדן חוש טעם וריח למשך 8 ימים לערך ובחלק ובאמצע משך המחלה חשתי בלחץ סביב אזור האף שהרגיש ככנובע מהגודש, לחץ בלסת וכאבים מתונים סביב האף ובאזור הגבות. לכל זאת התלוותה כמובן ברגשה כללית לא טובה וחולשה.

מיום שישי ועד אתמול (3 ימים) לקחתי סינופד, לאחר ששבוע של דקסמול סינוס לא עזר. זאת למרות שאף פעם לא היתה לי בעיה של אלרגיה לשום דבר, גם לא בתחלופת עונות.

אתמול בבוקר בצעתי ספירת דם, שקיעת דם, בדיקת תפקודי כבד, בדיקה לוירוס מחלת הנשיקה ובדיקת שתן. כלל התוצאות תקינות למעט:ESR=46 , CRP=19.3.

החל מאתמול בצהריים תחושה כללית הרבה יותר טובה. הרבה פחות נזלת. היא בעיקר יוצאת לי כליחה ולא מתקנחת דרך האף. הריח והטעם חזרו לי למצב תקין לחלוטין. כבר אין גודש באף, אולי עדיין ישנו לחץ קטן קטן באזור הלסת והאף, אך סך הכל המצב ממש השתפר.
    הרופאה ראתה לי בגרון אתמול בערב ליחה נזלתית סמיכה וצהובה ולאור זאת יחד עם התוצאות בבדיקות שציינתי לעיל היא החליטה שיש לי סינוסיטיס ורשמה לי אוגמנטין לשבוע.
    אציין ברקע שיש לי מס' רב פעמים בשנה דלקות גרון ולקחתי לאורך החיים הרבה פעמים אנטיביוטיקה, לכן כיום אני משתדלת לא לקפוץ עם אנטיביוטיקה שלא חייבים.

שאלות:
    1. האם אני חייבת לקחת את האנטיביוטיקה לאור תוצאות הבדיקות גם אם מצבי הגופני השתפר משמעותית? האם ישנה סבירות שכל עוד יש סממן בדם לדלקת צפויה לי התפרצות של דלקת או כל מחלה אחרת במידה ולא אקח אנטיביוטיקה?
    2. אם רופא יפענח סינוסיטיס בצילום מערות אף שעשיתי היום, האם אהיה חייבת לקחת אנטיביוטיקה למרות השיפור המשמעותי במצבי? האם סינוסיטיס לא מחלים ללא אנטיביוטיקה? האם חייבים לקחת אנטיביוטיקה עקב סיבוכים אפשריים מסינוסיטיס שלא מטופל תרופתית כגון דלקת קרום המוח (כך אמרה לי הרופאה)?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• האם חייבים לקחת אנטיביוטיקה? - תגובה

ד''ר רועי הוד
    14/05/2012

מרב אינפורמציה הלכתי לאיבוד. קשה לי לענות על כל שאלותייך ללא בדיקה. מציע שתפני לרופא מטפל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו