סינוסיטיס

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סינוסיטיס
    דוברת
    11/06/2012

שלום,

מיום חמישי לפני שבוע התחלתי להצטנן עם מעט נזלת צהובה-ירוקה. ושעול רטוב, ללא חום.
    מחמישי האחרון עדיין נזלת ירוקה, בליויי כאבים במצח ובגודש באף, ובמיוחד בעת כיפוף. אז היו כאבי ראש נסבלים, חולשה, מעט סחסרוחרת ובחילות. הלכתי ביום ראשון (אתמול) לרופא המשפחה שלי שאמר שכניראה מדובר בסינוסיטיס בדק אוזניםם וגרון שהיו נקיים ונשימה תקינה) ונתן לי תרסיס פליקסונז ומוקסיפן 3 פעמים ביום ל-10 ימים. אני מרגישה שמיום ראשון בלחץ בפנים פחת, והתרסיס עזר מעט לפתוח את האף ולרוקן את הגודש, אך לא לגמרי. כשאני מתכופפת עדיין מעט כואב בעורף ובאף וכשאני לא מתכופפת, אני מרגישה מעט כאב במצח (מעומעם).

השאלה שלי היא האם לקחת את האנטיביוטיקה אפילו שלא בטוח שזה סינוסיטוס, והאם לא כדאי להסתפק בתרסיס ואדים חמים ולחכות שיעבור? אני מאו דפוחדת לקחת סתם אנטיביוטיקה, במיוחד שלא פניתי לרופא א.א.ג שמומחה לעניין, ועוד יותר חוששת מסיכונים מיותרים...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סינוסיטיס

הוספת תגובה

• סינוסיטיס - תגובה

ד''ר דן גוטמן
    12/06/2012

אם התחלת ליטול את האנטיביוטיקה יש לסיימה.
    אם עוד לא התחלת לקחת ויש שיפור בכאב אפשר להשהות את הלקיחה אולם להשתמש בתרסיסי האף

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סינוסיטיס

דוברת בצלאל
    12/06/2012

תודה רבה על התגובה, אבל האם האם מסתכנת שאני לא לוקחת אנטיביוטיקה? מידי פעם יש לי את כאבי הראש במצע ומעט כאב באף (כמום) ויוצאת נזלת ירוקה. האם יש סיכוי שאחטוף סינוסיטוס קשה בגלל שלא לקחתי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו