מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ייעוץ ל ניתוח שקדים ,כפתורים ופוליפצביקה21/02/2008
הבן שלי בן 4 ,והוא סובל מנזלת כמעט קבועה , בעיות שמיעה בגלל נוזלים ,נחירות והפסקות שינה ברמה נמוכה והוא אמור לבצע ניתוח שקדים ,כפתורים ופוליפים בעוד כשבועיים .
בשלב 1 הלכנו לבית חולים א' עם תוצאות בדיקת שמיעה והרופא החליט על ביצוע ניתוח
שקדים ,כפתורים ופוליפ.
בשלב 2 הלכנו ליעוץ נוסף בבית חולים אחר ושם שלחו אותנו למעבדת שינה ואח"כ המליצו לנו לבצע ניתוח כפתורים ופוליפ ללא ניתוח שקדים .
איך אני אמור להחליט האם לבצע ניתוח שקדים אם כל בית חולים אומר משהוא אחר .
בבית חולים 1 הניתוח בעוד כשבועיים ושם מנתחים גם את השקדים .
בבית חולים 2 הניתוח בעוד כשנה ושם ינתחו ללא שקדים .
לי נראה שבית חולים 2 יותר מקצועי כי הוא שלח אותנו למעבדת שינה , החליט לא לנתח שקדים וזמן ההמתנה ארוך יותר.
מה ההמצה שלך בנושא ? היכן לנתח ? והאם רצוי לנתח גם שקדים ?
כרגע הניתוח בעוד שבועיים בבית חולים האם אני יכול להחליט על דעת עצמי ולהנחות את הרופא המנתח לנתח פוליפ וכפתורים ולא לנתח שקדים . בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח
ד''ר אביגיל ארד28/02/2008אין קשר בין בית החולים להחלטה. ההחלטה היא לפי שיקול דעתו של הרופא . לא כתבת מה התוצאות של מעבדת השינה, אולם כשיש דום נשימה בשינה, ואם ורק אם השקדים מוגדלים, כדאי לשלב גם את כריתת השקדים. מנסיוני, אם השקדים לא ענקיים , לעיתים מספיק להוציא את הפוליפים (שקד שלישי\אדנואידים).אולם זאת ניתן לקבוע על ידי בדיקה ולא במייל. כהורה, מותר לך לא להסכים לחלק מהניתוח, אולם עליך לסמוך גם על שיקול דעתו של רופא אחר. מה דעתך על התיעצות שלישית?? כ"כ האם הרופא מספר 1 ראה את תוצאות הבדיקה במעבדת שינה?? האם בוצע צילום צדדי לשקד שלישי??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
נחירים סתומים מעל לחודשיים וקושי בשינה
אוזניים סתומות אטומות מלאות מלווה בצפצוף
אף סתום לאחר שני ניתוחי סינוסים
חור לאחר ניתוח שקדים משמאל לענבל
רקמה רירית מיקום -בירור
אטמים מותאמים אישית - התייעצות
טרגימנל נוירולוגיה וmri- בירור
נזלת וגודש ברירית האף
תוצאות ct סינוס- בירור
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)