ייעוץ ל ניתוח שקדים ,כפתורים ופוליפ

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ייעוץ ל ניתוח שקדים ,כפתורים ופוליפ
    צביקה
    21/02/2008

הבן שלי בן 4 ,והוא סובל מנזלת כמעט קבועה , בעיות שמיעה בגלל נוזלים ,נחירות והפסקות שינה ברמה נמוכה והוא אמור לבצע ניתוח שקדים ,כפתורים ופוליפים בעוד כשבועיים .

בשלב 1 הלכנו לבית חולים א' עם תוצאות בדיקת שמיעה והרופא החליט על ביצוע ניתוח
    שקדים ,כפתורים ופוליפ.
    בשלב 2 הלכנו ליעוץ נוסף בבית חולים אחר ושם שלחו אותנו למעבדת שינה ואח"כ המליצו לנו לבצע ניתוח כפתורים ופוליפ ללא ניתוח שקדים .
    איך אני אמור להחליט האם לבצע ניתוח שקדים אם כל בית חולים אומר משהוא אחר .
    בבית חולים 1 הניתוח בעוד כשבועיים ושם מנתחים גם את השקדים .
    בבית חולים 2 הניתוח בעוד כשנה ושם ינתחו ללא שקדים .
    לי נראה שבית חולים 2 יותר מקצועי כי הוא שלח אותנו למעבדת שינה , החליט לא לנתח שקדים וזמן ההמתנה ארוך יותר.
    מה ההמצה שלך בנושא ? היכן לנתח ? והאם רצוי לנתח גם שקדים ?
    כרגע הניתוח בעוד שבועיים בבית חולים האם אני יכול להחליט על דעת עצמי ולהנחות את הרופא המנתח לנתח פוליפ וכפתורים ולא לנתח שקדים . בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• ניתוח

ד''ר אביגיל ארד
    28/02/2008

אין קשר בין בית החולים להחלטה. ההחלטה היא לפי שיקול דעתו של הרופא . לא כתבת מה התוצאות של מעבדת השינה, אולם כשיש דום נשימה בשינה, ואם ורק אם השקדים מוגדלים, כדאי לשלב גם את כריתת השקדים. מנסיוני, אם השקדים לא ענקיים , לעיתים מספיק להוציא את הפוליפים (שקד שלישי\אדנואידים).אולם זאת ניתן לקבוע על ידי בדיקה ולא במייל. כהורה, מותר לך לא להסכים לחלק מהניתוח, אולם עליך לסמוך גם על שיקול דעתו של רופא אחר. מה דעתך על התיעצות שלישית?? כ"כ האם הרופא מספר 1 ראה את תוצאות הבדיקה במעבדת שינה?? האם בוצע צילום צדדי לשקד שלישי??

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו