שאלה דחופה!!

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה דחופה!!
    עמית
    06/08/2012

שלום, אני לא בטוח שהשאלה הזאת מתאימה לפורום הזה אבל אני אנסה(וסליחה מראש שזה הרבה אבל אני ממש לחוץ לגבי זה)- אתמול (5.8.) הלכתי לעשות עגיל "הליקס" - שזהו עגיל שמחוררים באפרכסת של האוזן. אז הלכתי וישנן שתי שיטות לחורר אותו: הראשונה עם מחט והשניה באקדח עגילים, אז עברתי בחנויות בעיר שלי והייתה שם חנות תכשיטים קטנה, שאני לא חושב שהיא אפילו מספיק אסתטית ומקצועית בשביל זה, ושם חוררתי את ה"הליקס" באקדח עגילים,למזלי מאז עד עכשיו המקום לא כאב לי ולא היה שום סימן לאינפקציה בינתיים. כאשר הגעתי הביתה חיפשתי באינטרנט לגבי העגיל וגיליתי כי הרבה גולשים אומרים שמאוד מסוכן לחורר "הליקס" בעזרת אקדח עגילים וטוענים כי זהו מקום רגיש מאוד עם מערכת עצבים וסחוס,ולכן חירור המקום באקדח עגילים (שבמקור התפקיד שלו היה לחורר עגילים רק בתנוך האוזן)הוא מסוכן כיוון שבגלל שהוא "אקדח" הוא מחורר במהירות רבה חור והעצבים מקבלים "שוק" וגם הסחוס ולכן בגלל ה"שוק" הסחוס יכול לקנות צורה חדשה והאוזן עלולה להתעוות (זהו הסבר שקראתי בטוקבק אחד), וזה שונה ממחט כיוון שמהירות החירור היא מהירות של יד(מהירות קטנה) ולא מהירות הלם כמו של האקדח- אז השאלה שלי היא האם כל הדברים האלה נכונים או לא.. גם קראתי מטוקבק אחר שחירור כזה יכול להשפיע על המוח כיוון שזיהום יכול לעבור במערכת העצבים למוח - ומזה אני באמת מפחד- כיוון שהלילה מידי פעם הרגשתי מן "לחץ" בחלק הפנימי של הראש ( באיזור הפנימי איפה שהמוח), ולכן אני חרד- בקשתי היא לדעת אם כל הטענות שהצגתי הן באמת נכונות או שהינן שיקריות והאם באמת נשקפת לי סכנה על פי הנתונים שהזנתי..ולפי זה אפעל בהתאם..
    בתודה רבה ובאמת באמת סליחה על האורך ותודה על הסבלנות הרבה,
    עמית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה דחופה!!

הוספת תגובה

• שאלה דחופה!! - תגובה

ד''ר רועי הוד
    10/08/2012

מרב נתונים הלכתי לאיבוד.קשה לי לענות ללא בדיקה.מצטער

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני אסכם לך את השאלה

עמית
    11/08/2012

קיצור השאלה -
    שאלה 1- האם חירור באפרכסת האוזן בעזרת אקדח עגילים (שזוהי שיטה חירור מהירה ביותר - כמו הידוק) עלולה לפגועה בסחוס האוזן ובעצבים? - כיוון שקראתי שהשיטת החירור הבריאה ביותר לחירור בסחוס היא בעזרת מחט (המהירות חירור היא מהירות חירור של יד אדם ולא של הידוק לכן היא פחות מהירה והסיכוי לפגיעה בסחוס נמוכה יותר - עפ"י מה שקראתי)..

שאלה 2 - האם פגיעה בסחוס באפרכסת האוזן עלולה לפגוע במוח?(אם בכלל יש קשר..)

תודה על הטרחה..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני אסכם לך את השאלה - תגובה

ד''ר רועי הוד
    11/08/2012

לא מבין כל כך בהכנסת עגילים ובשיטות השונות. חירור של סחוס עלול לגרום לזיהומים של הסחוס, לשינוי מבנה האוזן וכו. לרב זה אינו עובר מהר למוח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו