סינוסיטיס כרוני

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סינוסיטיס כרוני
    אדוה
    24/02/2008

דוקטור שלום..
    ב8.11.07 עברתי ניתוח FESS וזאת משום שהייתה לי ציסטה דלקתית בסינוס מקסילרי ובסינוס אטמואידלי קידמי.היה לי חום וכאבי ראש.כחודש לאחר הניתוח החלו שוב כאבי ראש וחום לסירוגין.לאחר בדיקות רבות במרפאה וביקור במיון טופלתי ע"י 3 סוגי אנטיביוטיקה,אוגמנטין,זינט וטרביד אך לשווא.כמו כן נלקח לי תרבית אשר תוצאותיה היו דלקתיות.ונשלחתי שוב לביצוע CT .מימצאי הCT הינם: רירית חלל האף מעובה מאוד כנראה עם פוליפים בחלקו האחורי של חלל האף,בתאי האטמואיד הקדמיים והאחוריים הסננה רבה,במערת הלסת השמאלית למעשה הסננה מלאה המשתרעת אל חלל האף השמאלי,בסינוס הספנואידלי התעבות היקפית של הרירית.
    בעקבות מימצאי הבדיקה שוב הוחלט על ניתוח FESS חשוב לציין כי עדיין יש חום לסירוגין וכאבי ראש איומים!! הניתוח נקבע ל03.03.08.
    לצערי לא קיבלתי תשובה מדוע תוך 4 חודשים אני צריכה לעבור שוב את הניתוח? האם ניתוח חוזר יועיל? האם זה משהו שאסבול ממנו כל החיים? והאם יש תרופה אשר אפשר לקחת באופן יומיומי כדי למנוע בעתיד חזרתו של הפוליפ הדלקתי?
    אשמח לקבל תשובה.
    תודה רבה ושבוע טוב...!!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סינוסיטיס כרוני

הוספת תגובה

• סינוסיטיס כרונית

ד''ר אביגיל ארד
    28/02/2008

סינוסיטיס כרוני נגרמת לפעמים על רקע אלרגי תוך צמיחה של פוליפים אלרגיים החוסמים את פתחי האוורור של הסינוסים וגורמים לארועים חוזרים. כמו כן חשוב לדעת שניתוח סינוסים יכול להעשות ברמות שונות ותלוי במה טיפלו. רק CT חוזר מעיד על מה קורה באמת בסינוסים ומה נעשה בזמן הניתוח. במקרים מסוימים אנחנו מצרפים לטיפול האנטיביוטי גם טיפול בסטרואידים כדי להוריד בצקת מפתחי הסינוסים. שם המשחק בסינוסים הוא אוורור תקין של אותם חללי אויר. אנחנו מנסים להשיג זאת על ידי תרופות או ניתוחים. בהצלחה בניתוח

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו