מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- יעוץורד29/08/2012
שלום,אני בת 25 ומאז גיל 19 בערך סובלת מירידה חריפה בשמיעה אשר התחילה מדלקת גרון בשילוב אבחנה רפואית שגויה: תחילה אובחנה דלקת גרון ולאחר מספר ימים אובחנה דלקת באוזן התיכונה ונאמר לי ע"י הרופא כי הירידה בשמיעה שהרגשתי בזמן הדלקת הינה בגלל הדלקת ואחזור לשמוע מייד כאשר הדלקת תעבור. דבר אשר לא קרה ובעצם מאז השמיעה שלי התדרדרה עד למצב בו איבדתי שמיעה לחלוטין באוזן ימין וכעת נמצאת בתהליך [מאוד מתקדם] של איבוד שמיעה גם באוזן שמאל. אל הקושי התפקודי הרב ממנו אני סובלת בשל ירידה חמורה בשמיעה אני סובלת מ"טינטון" צליל חזק וצורם שאני שומעת כל 10 דקות בערך אשר נמשך מס' שניות, במקרים חריגים נמשך כמה דקות והטון כ"כ גבוה עד שאני לאשומעת בכלל את המתרחש סביבי אלא רק את הצליל ולא מסוגלת לדבר אפילו כאשר זה קורה. חוסר תפקוד מוחלט, לעיתים גם ראיה מטושטשת עד שהצליל פוסק או לפחות נחלש. בשנתיים האחרונות עברתי מס' אירועי איבוד הכרה שהמשותף לכולם הוא שכ-5 דקות קודם כל אירוע כזה התלוננתי על כאבים עזים באוזן [ימין בעיקר] וכאמור לאחר מס' דקות איבדתי הכרה, כאשר בזמן הזה שבין התלונה על הכאב ועד איבוד ההכרה, הכאב היה בלתי נסבל, חוסר תפקוד מוחלט, חוסר יכולת לדבר, ראיה מטושטשת, מסך שחור בעיניים, חירשות מוחלטת בדקות אלו, הרגשה שאני פשוט "מתה", חוסר יכולת להזיז יד/רגל/כל איבר בגוף. לאחר התייעצות עם מס' רופאים בתחום הוצגו בפניי שתי אופציות: הראשונה- מכשירי שמיעה- שאומנם יפתרו את בעיית השמיעה אך לא את הכאבים, השנייה- ניתוח סטפקדמיה [מקווה שאני מבטאת זאת נכון, הניתוח הומלץ לאחר חשד מאוד מאוד גבוה לאוסטיאקלרוזיס, זהו ניתוח בו מורם עור התוף ומוחלפת העצם הפנימית ביותר, זו שאינה זזה, בפרוטזה, וכן נאמר לי ע"י מס' רופאים וכן למדתי מתוך מידע באינטרנט כי בניתוח הזה פותחים גם את האוזן וגם את המוח ומכאן הסיכון הגבוה והמפחיד כ"כ שבניתוח- פתיחת המוח. הרופאים אמרו כי המנתח יהא מדוייק ומקצועי ככל שניתן, מספיקה טעות או תזוזה של פחות ממילימטר כדי לפגוע בעצבים והתוצאות ההרסניות שפירטו בפני הן: מוות, שיתוק בפנים, חירשות בשתי האוזניים לצמיתות כך שגם מכשירי שמיעה ושום ניתוח בעולם כבר לא יעזרו].שאלתי היא- מצד אחד, מבחינה אסטית אני מעדיפה את הניתוח כיוון שהדציבלים מאוד גבוהים ולכן מכשיר שמיעה קטן לא יתאים לי [כך נאמר ביעוץ למכשיר שמיעה], מצד שני- הסיכונים הכ"כ מפחידים שבניתוח כזה כ"כ מלחיצים אותי ואת משפחתי וזו הסיבה שעד היום הייתי שאננה ופשוט קיוויתי לטוב- לא לשים מכשירי שמיעה מגושמים ולאל עברו ניתוח שהסכנה הנשקפת בו למוות/שיתוק הפנים/חירשות היא 50%. אודה ליעוץ מכם מהן הסטטיסטיקות בניתוח הזה? האם הן טובות או שליליות?
האם ישנו רופא מנתח עליו אתם ממליצים שינתח אותי [גם אם הוא רופא פרטי] מה דעתכם מכשיר או ניתוח?מה הסיכוי למוות/חירשות/שיתוק?האם הניתוח יעזור לי לשמוע כמו אדם נורמלי וימנע כאב?תודה רבה רבה !!!!!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעוץ - תגובה
ד''ר רועי הוד01/09/2012ניתוח סטפדוטומיה הצלחה 90-95%.
סיכון לחרשות באוזן 1-2%.
ההחלטה של החולה בלבד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
נחירים סתומים מעל לחודשיים וקושי בשינה
אוזניים סתומות אטומות מלאות מלווה בצפצוף
אף סתום לאחר שני ניתוחי סינוסים
חור לאחר ניתוח שקדים משמאל לענבל
רקמה רירית מיקום -בירור
אטמים מותאמים אישית - התייעצות
טרגימנל נוירולוגיה וmri- בירור
נזלת וגודש ברירית האף
תוצאות ct סינוס- בירור
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?