אף סתום וכאבי ראש, במשך שנתיים-שלוש

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אף סתום וכאבי ראש, במשך שנתיים-שלוש
    ליאור
    18/09/2012

שלום ד"ר,

אני חייל בן 22.
    במשך כשנתיים-שלוש הרגשתי:

1. קשיי נשימה
    2. תחושת משהו תקוע בגרון
    3. קושי לנשום דרך האף והפה
    4. עייפות וחולשה תמידיים, ללא קשר לזמן השינה
    5. כאבי ראש
    6. אף סתום
    7. קושי בהרחה

במשך כל הזמן הזה הלכתי לבדיקות אצל רופאים דרך רופא המשפחה.
    ציינתי לו את רוב הסימפטומים (כולל כאבי בטן שהופיעו בחלק מהתקופה), חוץ מהאף הסתום וקושי בהרחה, כי חשבתי שאולי זה נורמלי.
    עשו לי המון בדיקות דם (הכל תקין), הלכתי ל-2 רופאי אא"ג, הלכתי לבדיקת כמות האוויר שמכניסים לריאה (מצטער לא זוכר את שמה הרישמי של הבדיקה).
    בסוף רופא המשפחה קבע שזה נובע מחרדה והלכתי לטיפולים, שבהם הכדורים הצליחו להוריד במידה מסוימת את כאבי הראש אבל לא לגמרי. תחושת המחנק בגרון עדיין קיימת. אני עושה ספורט וגם בעבר עשיתי (לסירוגין, בהפסקות).
    ידוע לי שיש לי דלקת עור בשם סבוריאה דרמטיטיס, עוד מלפני הגיוס.

אני כבר מיואש ומותש. עדיין אני מרגיש מעין כאבים באזור האף. אציין שאני מרגיש גם מעין לחץ באזור האחורי-עליון של העיניים, וגם מרגיש גירוד עז לעיתים באוזניים. אני מנחש שכל זה קשור למערכת הסינוסים הפנימית וכנראה יש בעיה שלא נמצאה.

האם זה בכלל הגיוני?
    רופאי האא"ג הסתכלו לתוך הגרון וגם במעלה האף. לא ראו בעיה.
    יכול להיות שלמרות כל הבדיקות, עדיין יש לי בעיה בסינוסים שלא איתרו?

מודה מאוד על התשובה.
    מועדים לשימחה...

ליאור.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• עוד מידע מרופא אאג

ליאור
    19/09/2012

אני רוצה להוסיף בבקשה מידע שכתב אחד מרופאי אא"ג:

"
    אנמנזת רופא:
    מזה שנה וחצי סובל מתחושת חנק, תחושת מלאות בגרון וקושי בבליעה. כמו כן גרד באוזניים ולעיתים כאבים.
    בוצע ברור שכלל US צוואר שמדגים מספר קשריות לימפה תגובתיות ברמות 1-3 דו"צ, אובליות מאוד, ובעלות מראה סונוגרפי שמור. תירואיד ובלוטת הרוק תקינות.

ממצאים:
    צוואר תקין ללא הגדלת בלוטות משמעותית - יש קשרים תת לסתיים רכים ולא חשודים. לוע כולל לוע תחתון - תקין, מיתרים יפים, נעים היטב, היפפרניקס תקין, בסיס לשון תקין. אוזניים - תופיות תקינות נעות היטב.

דיון ותכנית:
    איני רואה כל ממצא בבדיקה. הבדיקה הסונוגרפית של הצוואר מדגימה קשרי לימפה במסגרת הנורמה.
    "

כפי שניתן לראות עשיתי גם בדיקת US לכל הצוואר. (שכחתי לציינה בהתחלה)

אני רק רוצה לדעת אם יש מקום להמשך בירור הפיתרון לבעיה, ואולי אפילו מה עשויה להיות הבעיה?

תודה רבה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד מידע מרופא אאג - תגובה

ד''ר אביגיל ארד
    09/10/2012

הנושא של האף יכול להיות קשור באלרגיה או סינוסיטיס ואפשר לנסות טיפול תרופתי לכוון זה ולראות אם מועיל. לגבי המחנק בגרון זה דווקא לעיתים קשור לרפלוקס. ביקת הלרינקס יכולה לתת כוון. אפשר עם סיב אופטי או באמצעות מראה. לזה מועילות תרופות נגד צרבת ושינוי תזונתי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו