תפליטים חוזרים- טונזוליטיס כרונית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תפליטים חוזרים- טונזוליטיס כרונית
    אביטל
    25/09/2012

בת 29 (אחות במקצועי).מזה כשנה וחצי סובלת מתפליטים חוזרים על גבי הלקונות וכן מנוזלים באוזניים ומדלקות אוזניים. הייתי אצל מס' רופאי א.א.ג בגלל התפליטים הללו ותמיד נאמר לי על ידם כי "זה אוכל שנתקע". חלק מהרופאים אמרו שזה לא מזון אלא צברי חיידקים וכו'. יש לציין שבד"כ זה מתחיל בנפיחות של בלוטות לימפה תת לסתיות, כאבי גרון ואם התפליטים גדולים מעין הרגשה של משהו תקוע בגרון. מס' פעמים עשיתי משטח גרון שיצא חיובי לסטרפטוקוק ומס' פעמים שלילי. היום הייתי אצל רופא נוסף שאמר שאני סובלת מטונסוליטיס כרונית ושיש 2 אופציות: 1. טיפול אנטיביוטי מונע (זריקת דיורבטיק אחת לחודש) או מוקסיפן. 2. במידה והטיפול המונע לא יעזור צריך ללכת על ניתוח לכריתת השקדים.

רופא ה א.א.ג נתן לי מכתב לרופא המטפל בו הוא ממליץ על טיפול מונע אך לא כתב את שמות התרופות והמינונים. אני יודעת שזריקות הדיורבטיק לא נעימות כלל.

רציתי לשאול: 1.האם אכן יש מקום לטיפול מונע?

2. האם אלו אכן התרופות שניתנות ומה מינון המוקסיפן שצריך

לקחת לצורך מניעה? (אני לוקחת בסירופ ולא בכדורים- לטיפול בדלקות לוקחת 10 סיסי 3 פעמים ביום. וכמה למניעה?

3. האם לא מסוכן/ מזיק ליטול אנטיביוטיקה על בסיס קבוע?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תפליטים חוזרים- טונזוליטיס כרונית - תגובה

ד''ר אביגיל ארד
    09/10/2012

לא ברור לי עדיין מהתיאור אם מדובר בטונסילוליטים שהם באמת שאריות מזון ותאים מתים הנתקעים בכיסים בשקדים אולם אינם גורמים חום או נפיחות בלוטות, או זיהומים חוזרים בסטרפטוקוק, ובאיזו תכיפות, או בכלל מדובר בבעיה בשם PFAPA שהטיפול בה סטרואידים במינון חד פעמי בכל התלקחות. המינון לטיפול מוני במוקסיפן הוא 500 מג ליום (10 cc בסירופ). אבל זה רק במקרה שמדובר בסטרפ.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טונזוליוטיס כרונית- בהמשך לשאלתך

אביטל א
    10/10/2012

אני לא יודעת האם כל פעם שישנה התפרצות זה אכן סטרפ אבל 5 פעמים בשנה שעשיתי משטחי גרון זה יצא חיובי. לא כל פעם שיוצאים תפליטים אני נבדקת אבל כשהולכת לרופאי א.א.ג הם אומרים לי שזה לא מזון תקוע.
    התפליטים מופיעים אצלי הרבה מאד פעמים בשנה(לפחות 10 פעמים) בהפרשי זמן מאד קצרים של בערך כל חודש וחצי.
    כעת התחלתי טיפול מונע במוקסיפן.האם זה בסדר? האם יש דרך לבדוק את סוג התפליטים כגון האם זה מזון או חיידקי חוץ ממשטחים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו