דלקת גרון שלא עוברת - בדיקת מעבדה ש

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דלקת גרון שלא עוברת - בדיקת מעבדה ש
    עינב
    25/09/2012

שלום,
    לפני כשבוע וחצי התעוררתי עם כאב גרון חזק וצינון.
    טיפלתי בזה כמו התקררות רגילה ואכן כאב הגרון עבר.

לעומת זאת, הצינון לא ממש עבר וגם הבחנתי שיש לי כתמים לבנים על השקדים וגם תחושה של הצטברות ליחה בגרון.

הלכתי לרופאת משפחה שעשתה לי משטח גרון, היא אמרה שזה נראה חיידקי ולכן התחלתי טיפול באנטיביוטיקה. עברו יומיים ומצב הגרון לא משתפר - עדין כתמים לבנים, עדין הצטברות ליחה ועדין נזלת. עכשיו גם קיבלתי את תוצאות משטח הגרון שמציינות כי זה לא חיידקי.

מה עליי לעשות? לפי תוצאת הבדיקה עליי להפסיק את הטיפול האנטיביוטי, אבל אם זה לא חיידקי זה לא היה אמור לעבור כבר? אני מרגיש מאוד חלש אבל יתכן וזה בגלל האנטיביוטיקה (אני לוקח 2000 מ"ג ביום עפ"י הוראת הרופאה ועפ"י ההוראות בעלון התרופה - פן-רפא וי-ק 500)

עכשיו יום כיפור וכבר אין רופא ללכת אליו, אשמח לעזרה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• דלקת גרון שלא עוברת - בדיקת מעבדה ש - תגובה

ד''ר אביגיל ארד
    09/10/2012

יתכן שכבר לא רלוונטי אולם יש גם דלקות ויראליות שנראות ככה. למשל זו המכונה מחלת הנשיקה. במקרה כזה אין צורף באנטיביוטיקה. המחלה גורמת חולשה ועוד תסמינים וניתן לאבחן בבדיקת דם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו