טיסה לאחר דלקת אוזניים בהריון, דחוף

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טיסה לאחר דלקת אוזניים בהריון, דחוף
    יעל
    20/10/2012

שלום רב,

אני בשבוע ה-22 להריוני. לפני כשבועיים אובחנה אצלי דלקת אוזניים חריפה ביותר (ע"י רופא במיון, לאחר כאבים חריפים ביותר). בשל ההריון, נרשם לי מוקסיפן פורטה למשך 10 ימים + תרסיס מי מלח להקלת הצינון.

הכאבים אמנם חלפו, אך אוזן ימין עדיין מרגישה "סתומה" (כאילו יש צורך לשחרר לחץ) - ובנוסף, הצינון לא חלף לחלוטין.

הבעיה: עוד שבוע בדיוק אני אמורה לטוס, וחוששת מאוד מהטיסה והלחץ הנלווה בהמראה ובנחיתה. האם יש בסיס לחשש שלי, או שלאחר הטיפול לא צפויה בעיה?

בנוסף, האם בהריון ניתן ליטול תרופות כלשהן להקלה על צינון?

אשמח לתשובה בדחיפות.....

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• טיסה לאחר דלקת אוזניים בהריון, דחוף - תגובה

ד''ר דן גוטמן
    22/10/2012

בהחלט אם האוזן עדיין מלאה בנוזלים צפוי להיות בעית כאב בעיקר בנחיתה. תרופות להקלה על גודש אינם מומלצות בהריון ויש להוועץ בגניקולוג שלך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לגבי טיסה לאחר דלקת בהריון - דחוף!!

יעל
    22/10/2012

ד"ר גוטמן שלום, ותודה רבה על תשובתך המהירה.

מתשובתך אני מבינה שככל הנראה יש באוזניי הצטברות נוזלים (ביקרתי אצל אא"ג שלא שלל זאת, אך גם לא הצליח לאמת נוכחות נוזלים).

קראתי במספר אתרים על פתרון אפשרי שנקרא נרות הופי, אשר ככל הנראה עשוי להועיל במקרים של הריון - שבהם לא ניתן ליטול תרופות להקלה בגודש.

האם פתרון זה מוכר? מומלץ על ידי רופאי אא"ג לטיפול בנשים בהריון?

אשמח לתשובה מהירה, הואיל והטיסה בעוד מספר ימים...

תודה שוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לגבי טיסה לאחר דלקת בהריון - דחוף!! - תגובה

ד''ר אביגיל ארד
    29/10/2012

נרות הופי טובים לניקוי האוזן אולם לרוב אינם יכולים להוציא נוזל שנמצא מעבר לעור התוף. אפשר לקחת טיפות אף כגון אלרין להורדת גודש מספר ימים והכי חשוב חצי שעה לפני ההמראה וחצי שעה לפני הנחיתה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו