שאלה חשובה - לפני ניתוח שקדים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה חשובה - לפני ניתוח שקדים
    נטע
    24/10/2012

בוקר טוב,

אני בת 26 ומיועדת לעבור ניתוח כריתת שקדים והקטנת קונכיות בעוד כשלושה שבועות.
    מאז ומתמיד אני נוחרת ומצוננת באופן קבוע (אלרגיה לאבק, מטופלת בטלפסט 180 כבר כמה שנים).
    השקדים שלי נורא גדולים, היסטוריה של דלקות גרון בערך פעמיים שלוש בשנה.
    בשנתיים האחרונות אני ישנה מאוד מאוד לא טוב, מתעוררת כל לילה מס' פעמים ואף יקיצה מוקדמת - מה שמשפיע מאוד על איכות החיים היומיומית.
    בתוצאות של מעבדת שינה - דום נשימה חסימתי לילי בדרגה קלה. התעוררויות בצפיפות של 11 לשעה שחלקן קשורות להפסקות נשימה. ירידה בסטורציה עד 95%.
    אחת ההמלצות הייתה בדיקת רופא א.א.ג להערכת הצורך בטיפול כירורגי.
    פניתי לאחד המומחים הגדולים ברפואת א.א.ג, פרופסור ששמו הולך לפניו, שעשה לי בדיקה יסודית ואכן המליץ על כריתת שקדים ובנוסף המליץ על הקטנת קונכיות. בנוסף, גם רופאת א.א.ג של הקופה המליצה על ניתוח.
    מס' שאלות כיוון שאני מבינה שאצל מבוגרים ההחלמה היא קשה יותר והסיכון הוא גדול יותר:
    1. האם אכן הסיכון הוא גדול ומהי תקופת ההחלמה? ומהם הסיכונים?
    2. ישנה תרופה נסיונית חדשה שמדברים עליה לאחרונה (איני זוכרת את שמה) - האם היא יעילה גם אצל מבוגרים?
    3. האם קיימים פתרונות אחרים ולא בהכרח ניתוח?

תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שאלה חשובה - לפני ניתוח שקדים - תגובה

ד''ר רועי הוד
    27/10/2012

הייתי מפנה את השאלות לרופא המנתח. סיכונים בניתוח שקדים- דימום בזמן ולאחר ניתוח, כאבים שעלולים להיות חזקים. לא מכיר טיפול תרופתי להקטנת שקדים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו