מצוקה גדולה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מצוקה גדולה
    לימי
    26/10/2012

שלום,
    בת 48, כבר 4 שנים, פעם בכמה חודשים, אני סובלת מהתקפים שלטענת רופא המשפחה, הם אסטמה אלרגית קלה. בבדיקה של נשיפה, תוך אחד ההתקפים,לא נמצאה עדות לאסטמה. בבדיקות סטטוסקופ, אין עדות לברונכיט. לפעמים מתפתח חום נמוך. אני מרגישה שההתקפות האלה הן זהות: מתחיל גירוי בגרון (תחושת חול וכאב חלש), המוליד שיעול, היוצר גירוי חזק נוסף ושריטות בגרון. כאן מתפתחת תחושת יובש נוראי בגרון הגורם לחנק ומעין קוצר נשימה עם שיעול וליחה. ובמשך כחודש אני ממשיכה להשתעל ולפלוט המון ליחה. ונזלת. איכות החיים ירודה, יקיצות חוזרות במשך כל לילה. איבוד חוש הטעם. משאפים שונים ,כולל כאלה המכילים קורטיזון, לא ממש מועילים, ולפעמים אני מרגישה שמשאף אבקתי אף עושה ההפך, ומגרה את הגרון לשיעול נוסף. כדורים נגד אלרגיה לא עוזרים, אף הם. שינוי התזונה להפחתת הליחה, לא עזרה גם היא. לסובבים אותי קשה לראות אותי ויש הרבה רגעים של פחד כשאני מרגישה נחנקת. מה עושים ? כל עצה תתקבל בברכה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מצוקה גדולה

הוספת תגובה

• מצוקה גדולה - תגובה

ד''ר רועי הוד
    27/10/2012

קשה לי לענות ללא בדיקה. יכול להיות ומדובר באלרגיה אך גם יכול להיות שמדובר ברפלוקס של מיצי קיבה לגרון שגורם לגירוי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רפלוקס???

לימי
    29/10/2012

ראשית תודה על התגובה, אך האם רפלוקס, לא מלווה בתחושת צרבת? אני אדם רזה, אוכלת בריא ועוסקת בספורט. מעולם לא חשתי צרבת, גם לא בזמן הריונות. הגירוי בגרון עליו אני מדברת, שמתחיל את הסאגה הקבועה, מרגיש ככאב גרון (בליעה) מווירוס, או "תחושת חול". מכאן מתפתחת תחושת יובש, המובילה לחנק, שיעול ואחריו הגרון שוב שרוט, כואב יותר וחוזר חלילה. בהמשך יש כשלושה שבועות של שיעול עם ליחה וקוצר נשימה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו