מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בעיה בעין+אוזן. הופנתי לאא"ג.איתי02/11/2012
שלום,
המקרה שלי הוא רב-מערכתי (עיניים, אוזניים, ראש) ולכן אפרט רקע קצר אך רלוונטי:
אני בן 28. לפני כחודשיים סבלתי מכאבי ראש חזקים, ראייה כפולה (דיפלופיה) וצפצוף באוזן שמאל.
רופאת עיניים זיהתה פפילדמה (בצקת דיסקות משמעותית בשתי העיניים) והפנתה אותי למיון עקב לחץ תוך-גולגולתי מוגבר.
אובחן אצלי (אחרי CT עם ובלי חומר ניגוד ו-MRI) קריש דם בוריד סינוס במוח (סינוס ויין תרומבוסיס).
הייתי מאושפז כ-40 ימים במהלכם טופלתי בדילול דם ומעקב אחר הבצקות בעיניים.
לאורך תקופת האשפוז הצפצוף באוזן שמאל עבר אבולוציה: התחיל כשצפצוף רציף חלש, נחלש אך הפך להיות רגיש לצלילים (למשל - בהישמע טריקת דלת, היה מופיע צפצוף רציף כמו מוניטור לב) שהיה נחלש לאחר כמה שניות.
לבסוף נעלם הצפצוף באוזן שמאל לגמרי וחל שיפור בפפילדמה ובראייה הכפולה ולכן שוחררתי הביתה מאישפוז למעקב תקופתי.
מהיום שהשתחררתי (לפני שבועיים) החלה שריקה מתמדת באוזן *ימין*, כאבי ראש פועמים לפרקי זמן קצרים (מתגברים בערב), ראייה כפולה אך ורק במבט קיצוני ימינה (כשהראש מכוון ישר והעיניים מביטות בקיצוניות לצד ימין),
ואני רואה רוב הזמן נצנוצים/תזוזה מציקה בשדה הראייה הפריפלי.
עקב הסימפטומים הנ"ל, פניתי שוב לביה"ח:
* נוירולוגים: בוצעה בדיקה נוירולוגית ובוצע CT נוסף. לא נמצאה כל סיבה לתסמינים ואמרו שימשיכו לעקוב.
* נוירו-אופטלמולוגית: בדיקה מקיפה, כולל שדה ראייה, OCT וצילום דיסקות. שיפור בפפילדמה בעין שמאל, עין ימין ללא שינוי. אין הסבר מדוע אין שיפור. אין הסבר לכאבי הראש. אין הסבר לנצנוצים. אין הסבר לדיפלופיה במבט קיצוני.
זו הנקודה שהופניתי להסתכלות אף-אוזן-גרון.
רופא בדק לי את האוזניים (גם עם מכשיר הסתכלות כלשהו) וביצעתי בדיקת שמיעה שחזרה תקינה (הבדיקה נערכה כ-5 דקות ואחריה אמרו לי שאין טעם להמשיך כי השמיעה תקינה).
הרופא הביט בתוצאות בדיקת השמיעה ואמר לי שהיא נראת בנורמה. יכול להיות שיש ירידה בשמיעה בצלילים מאוד נמוכים כי זה לא נבדק, אבל לא משהו שבגללו יתחילו טיפול בסטרואידים בעיקר עקב הפפילדמה ושאר הדברים.
כעת, יומיים אחרי - אני מרגיש שהאטימות באוזן ימין יותר מציקה (בולט בעיקר כשאני מדבר ושומע את עצמי, או לועס).
נוצרה אצלי ההרגשה שבגלל כל הדברים מסביב, זלזלו קצת באספקט האא"גי ונותרתי עם תסמינים ללא הסבר (חוסר שיפור בבצקת עין ימין, אוזן ימין אטומה, תזוזה/נצנוצים מציקים בשדה הראייה הפריפלי, דיפלופיה במבט קיצוני, כאבי ראש).
האם יכול להיות משהו דווקא באוזן שגורם לסימפטומים הנ"ל (אוזן+ראייה)? קראתי באינטרנט שיש בעיות שמקורן באוזן הפנימית שיכולות להשפיע גם על ראייה. האם יש בדיקה נוספת שכדאי לעשות?
אשמח לכל תגובה ועזרה, תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה בעין+אוזן. הופנתי לאא"ג. - תגובה
ד''ר רועי הוד05/11/2012מרב אינפורמציה הלכתי לאיבוד. מציע שתפנה לבדיקת א.א.ג מומחה לצורך בדיקה שלך ושל הבדיקות שכבר עשית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
נחירים סתומים מעל לחודשיים וקושי בשינה
אוזניים סתומות אטומות מלאות מלווה בצפצוף
אף סתום לאחר שני ניתוחי סינוסים
חור לאחר ניתוח שקדים משמאל לענבל
רקמה רירית מיקום -בירור
אטמים מותאמים אישית - התייעצות
טרגימנל נוירולוגיה וmri- בירור
נזלת וגודש ברירית האף
תוצאות ct סינוס- בירור
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?