צרידות מתמשכת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• צרידות מתמשכת
    תום
    09/11/2012

שלום,
    זה שנים רבות שאני סובל מקול צרוד.
    קשה לי להפיק צליל ברור ונקי, הטונים נמוכים ובכל פעם שאני מדבר אני משדר עייפות בקול.
    התחושה היא שיוצא אוויר בקול והוא לא נחתך טוב ושהקול הוא נמרח.
    הייתי מטופל חצי שנה אצל קלינאית תקשורת איתה תרגלתי סוגים שונים של תרגילים ועבדתי על כך יום יום אך בסופו של תהליך ללא הצלחה. אולי כדאי גם לציין שלאחר תרגול בשעורים ובבית (שעורך כ-20 דק) יש הטבה למספר דקות בודדות שאני מרגיש שהקול יוצא טוב! אבל מהר מאד זה חוזר למצב הרגיל.

לאחרונה הייתי אצל רופא א.א.ג שביצע לי בדיקה עם צינורית דרך האף וקבע כי יש גירוי ושכנראה זה נובע מחומציות בקיבה. לאחר חודש ללא הטבה עם אופרדקס 20מג הלכתי לרופא נוסף מומחה למיתרי הקול ולאחר הסתכלות בגרון (ללא אביזר) הסכים עם הרופא הראשון ואמר לי שלוקח זמן עד להטבה במקרה של חומציו. עכשיו אני כבר 3 חודשים עם אומפרדקס וללא שינוי.

אני כל כך מתוסכל כי הדבר משמפיע בצורה משמעותית על התקשורת שלי עם אנשים ועל הבטחון העצמי והגעתי למצב של דיכאון וטיפול תרופתי באסטו.

אני לא מעשן לא צורך אלכוהול בכמות גבוהה, אוכל בריא, עשיתי בדיקות דם והכל בסדר כולל בלוטת התריס.

מה לדעתך אפשר עוד לעשות? אילו בדיקות?
    האם יכול להיות שהתפספס משהו באבחנה? אולי כדאי ללכת לגסטרולוג? איך פותרים את זה? ואיך מקבלים הבחנה מדויקת?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    צרידות מתמשכת

הוספת תגובה

• צרידות מתמשכת - תגובה

ד''ר רועי הוד
    10/11/2012

קשה לי לענות ללא בדיקה, לפעמים טיפול באומפרדקס לוקח זמן ולפעמים צריך להעלות את המינון שלו. בכל מקרה הייתי ניגש לרופא א.א.ג מומחה לבדיקה חוזרת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו