בדיקת בורנוסקופ

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בדיקת בורנוסקופ
    רונן
    28/01/2013

שלום רב.

עברתי בדיקת מוזרה על ידי רופא א.א.ג.
    זה בא לי בהפתעה מוחלטת. סה"כ התלוננתי על אף מעט סתום.
    והרופא החדיר לי צינור שחור ארוך עם מצלמה דרך אפי. אני קצת דואג לרמת החיטוי של הצינור שהוכנס לי לקנה הנשימה.
    המחשבה על מאות הפציינטים על שלל חיידקהם ומחלותיהם שעברו בצינור הזה בחודשים הארוכים שהוא יושב אצל הד"ר בארון מדירה ממני שינה. השאלה אם באמת יש סיכוי שחטפתי זיהום מהצינור הזה או שזו דאגה הנובעת מבורות רבה?

ראיתי את הד"ר מיד אחרי הבדיקה עובר על חלק מהצינור עם הנוזל חיטוי הכחול שניתן לראות הרבה בבתי חולים בעזרת מטלית לחה. אבל הוא לא עבר על כל הצינור.
    אני יודע למשל שמינוקוק שוכן לרוב בקנה הנשימה אז תאורטית הוא גם יכול לעבור מאדם לאדם דרך המכשיר הזה. האם זה לא בדיקה שאמורים לעבור רק בבתי חולים? זה תקין שרופא של מכבי במרפאה קטנה יבצע זאת?

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת בורנוסקופ

הוספת תגובה

• בדיקת בורנוסקופ - תגובה

ד''ר רועי הוד
    29/01/2013

ממה שידוע לי על אנדוסקופ עובר חיטוי כל בדיקה, דבר שהורג את כל המיקרובים שעליהם. מאמין שכך גם בוצע אצלך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו