ליקוי שמיעה או הפרעת קשב?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ליקוי שמיעה או הפרעת קשב?
    טלי
    15/02/2013

אני בת 27 , בזמן האחרון הבחנתי שיש לי קושי בשמיעה במצבים מסויימים .
    אני מבקשת מאנשים הרבה לחזור על מה שאמרו , הרבה פעמים מה שהם אומרים נשמע כמו מילמול , בעיקר כשמדברים אלי ילדים (ואני עובדת עם ילדים , אז זו בעיה ... או כשמדברים אלי במקום רועש יחסית . או במרחק מסויים . זה מרגיש כאילו אני שומעת שמדברים אלי אבל אני לא מצליחה להבין את כל ההברות , את כל מה שנאמר. הרבה פעמים בטלפון אני לא מבינה מה אומרים לי או נאלצת להגביר את הטלוויזיה או הנגן מוסיקה לעוצמה גבוהה כדי לשמוע את הדברים , קורה הרבה שאם מישהו מפנה לי את הגב ומדבר אלי כמו למשל בזמן הליכה , אני לא שומעת או מבינה מה הוא אומר . חשוב לי להדגיש שבכל המצבים האלה , בגלל שאני מתקשה לשמוע אני משתדלת להתרכז במה שאומרים לי וזה לא פותר את הבעיה . אני צריכה לבקש שיחזרו על הדברים שנאמרו כמה פעמים או מבקשת מהחניכים שלי שידברו ישירות אל תוך האוזן שלי כמו איזו זקנה .

הרופא הפנה אותי לבדיקת שמיעה , בבדיקה יצא שיש ירידה מינימלית בתדרים הנמוכים . אבל לטענתו זה לא אמור לפגוע בתפקוד שלי ברמה הזו . הוא נתן לי ספריי נזוקורט לאטימות באוזניים ואנטיביוטיקה לסינוסטיס וניסה להציע שאולי אני צריכה להתרכז יותר . העניין הוא שאני לא חושבת שאני סובלת מהפרעת קשב , בעיקר מכיוון שגם במצבים שבהם אני מתרכזת במיוחד כדי לשמוע מה אדם מסויים אומר לי , אני עדיין מתקשה , באופן טכני אני לא שומעת , או לא מבינה באופן מילולי את המילים .
    חוצמזה תהיתי לגבי הבדיקת שמיעה, בבדיקה הקלינאית תקשורת ביקשה שאני אנחש את המילים גם אם אני לא בטוחה וגם אם הן נשמעות מאוד חלש ושאני אלחץ על הכפתור גם אם הצלילים נשמעים מאוד חלש . העניין הוא שזו בדיוק הבעיה , הרבה פעמים אני צריכה לנחש מה אומרים לי וזה לא תמיד נכון . וכשדברים נאמרים בעוצמות מסויימות אני לא שומעת היטב , דגש על ההיטב . אני שומעת שמדברים אלי אבל לא מבינה בפועל מה נאמר .

מה לעשות ? אילו עוד אפשרויות יש לי ? האם אני באמת סתם מדמיינת ? או סובלת מהפרעת קשב ? אולי יש פה בעיה שהיא אחרת ...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ליקוי שמיעה או הפרעת קשב?

הוספת תגובה

• ליקוי שמיעה או הפרעת קשב? - תגובה

ד''ר רועי הוד
    16/02/2013

קשה לענות על שאלותיך ללא בדיקה שלך ושל הבדיקות שביצעת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו