בעיית "הקאות" דרך האף

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיית "הקאות" דרך האף
    מירה
    30/03/2013

שלום רב
    בשנה האחרונה אני יותר ויותר סובלת ממקרים בהם אם אני מקיאה או אפילו משתעלת חזק, אוכל או שתייה (תלוי מה בלעתי בדקות האחרונות) עולה ויוצא גם דרך האף, בנוסף לדרך הפה. זה מאד לא נעים, לעיתים כואב, וכמובן עם פוטנציאל גדול למבוכה אם קורה ליד אנשים.
    לא ברור לי למה דבר כזה החל דווקא עכשיו. אני בת 30 וזה התחיל רק בשנה האחרונה.
    יש לציין כי נבדקתי לפני מספר חודשים בעניין אחר אצל רופא אאג (התייעצות בנוגע לניתוח תיקון מחיצה - בסוף הוחלט שהשיפור המינורי מאד הצפוי עקב הניתוח לא שווה את הטרחה) והרופא לא מצא שום בעיה אחרת בזמנו (גם לא העליתי את העניין).
    כמו כן אציין כי עברתי לפני מספר שנים ניתוח הצרת קיבה (טבעת) שלא צלח, ונותרתי עם עודף משקל. הטבעת גורמת לכך שלעיתים יש צורך להקיא, אך רק מעט יותר מבעבר (פעם בכמה חודשים), כך שלא יודעת אם יש קשר...

א. מה יכול לגרום לתופעה זו?
    ב. האם זה עלול להיות מסוכן כלל או רק לא נעים?
    ג. האם חשוב לבדוק את העניין?

תודה רבה,
    מירה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיית "הקאות" דרך האף

הוספת תגובה

• בעיית "הקאות" דרך האף - תגובה

ד''ר דן גוטמן
    08/04/2013

זה תופעה הנראית לי קשורה לקיצור הקיבה שעברת אולם יש להבדק גם ע"י א.א.ג

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו