מקרה לא ברור

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מקרה לא ברור
    דנה
    16/03/2008

שלום רב,
    באוגוסט ניגשתי לרופא בשל כאבים באוזניים. הוא רשם לי את התרופה הבאה: Amoxicillin and Clavulanate Potassium 875mg/125 mg (זה היה בארה"ב כך שאולי בארץ החומר ממותג אחרת...)
    אחרי 3 ימים הרגשתי הקלה, סיימתי את האנטיביוטיקה בכל זאת עד הסו, וחזרתי לשיגרה.
    לאחר שלושה חודשים הדלקת חזרה. מאחר והייתי בטיול, עשיתי טעות ולקחתי אנטיביוטיקה שוב על דעת עצמי (מוקסיפן 500 מ"ג אם אני לא טועה), הפעם היתה הקלה מאוד קטנה בתחושה ומאז עברו כבר חמישה חודשים והדלקת לא עוברת. מדובר בכאבי תופת וקשיי נשימה קשים שלא מאפשרים שינה נורמלית.
    לאחר שחזרתי לארץ, נעשו צילום וגם CT של הסינוסים שלא הראו שום דבר חמור במיוחד.
    הרופא נתן לי דקסמטזון 2 מ"ג (אנטי דלקתי) ותרסיס נזוקורט שלא הועילו במאום. כשחזרתי אליו הוא אמר שהוא לא יודע מה יכולה להיות הבעיה.
    יש לי לחצים באזור במצח, תחושת לחץ באוזניים והרגשה כאילו יש שם מים או אויר ש"זזים" כשמקנחים את האף. לחץ על שורש האף ואזור העיניים, לחץ בחך העליון ותחושה כאילו שאני צריכה לשחק עם הלסת מידי כמה דקות כדי לשאוף אויר, כמו פיהוק. יתרה מזה, יש לי תחושה של ערפול כזה שמקשה מאוד להתרכז ועייפות רבה בשל חוסר השינה.

אשמח לשמוע כל הארה והערה שתהיה לך בנושא
    תודה
    דנה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מקרה לא ברור

הוספת תגובה

• בעיה

ד''ר אביגיל ארד
    18/03/2008

סיפרת על כאבי אזניים, עשו CT של הסינוסים ללא ממצא. נראה לי שהטיפול שקיבלת מכוון ליבוש נוזלים מהאזניים ולהורדת גודש באף. מה שמציק לך זה האזניים? מה נמצא בבדיקה? האם יש נוזלים באזניים? האם בוצעה בדיקת שמיעה ובדיקת לחצים באזניים שמטרתה לראות אם יש שם נוזלים?? זה נראה לי צעד חשוב באיבחון. האם נבדקת על ידי א.א.ג לאחרונה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובות

דנה
    19/03/2008

מה שמציק לי זה לחצים ברקות ובמצח, בשורש האף, "מאחורי" העיניים, בחניכיים וגם באוזניים.
    עד כמה שהבנתי, ה CT יצא תקין.
    אני בהחלט אעשה בדיקת שמיעה.
    איך אפשר לבדוק אם יש נוזלים באוזניים? איך עושים בדיקת לחצים באוזניים?
    הייתי אצל א.א.ג כבר שלוש פעמים והוא זה שרשם לי את הכדורים והתרסיס הללו. לא אמר מילה על כל הבדיקות האלו ורק דיבר על ניתוח יישור מחיצת האף.

תודה
    דנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקות

ד''ר אביגיל ארד
    20/03/2008

הסימפטומים שלך נשמעים כסינוסיטיס או כלחץ בסינוסים. אולם בנוכחות CT תקין זה כנראה רק לחץ ולא דלקת והטיפול הינו הורדת גודש באמצעים שקיבלת. בדיקת נוזלים באזניים נעשית בבדיקת השמיעה. בדיקת הלחץ באזניים היא חלק מבדיקת השמיעה. אגב, גם כאבים שמקורם במפרקי הלסת יכולים לתת תסמינים דומים. אם את באזור המרכז את מוזמנת להיבדק במרפאתי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו