דימום מהאף ולידה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דימום מהאף ולידה
    ענת
    29/04/2013

שלום

לפני כעשרה ימים הופיע לי באמצע הלילה בלי שום סיבה דימום מאוד חזק מהאף, ממש שטף של דם וקרישי דם שיצאו מהאף ומהפה.
    האירוע חזר על עצמו כמה פעמים בהפרש של כמה שעות ולכן אושפזתי בבית החולים שם עברתי ניתוח צריבה של עורק שמזרים דם לאף, הניתוח לא עצר את הדימום ולכן עשו לי צנתור וסתמו עוד כמה התפצלויות של העורק. גם זה לא עזר ולבסוף עשו לי טמפוניידה (טמפונים קדמיים ואחוריים באף) שעזרה בעצירת הדימום. איבדתי הרבה דם בשבוע הזה, בלעתי הרבה דם וקיבלתי מנת דם.
    הסבל הנפשי והפיזי (!) היה כמובן גדול ויצאתי מכל הסיפור בטראומה.
    עכשיו אני מתאוששת בבית אך מאוד חוששת שהדימום יחזור בכל רגע.
    אני בהריון וצריכה ללדת עוד חודשיים.
    יש לי שתי שאלות:
    1. האם יש צורך לבצע בדיקה מיוחדת לבדוק מה גרם להתפרצות הדם? (לפי בית החולים בדיקת תפקודי קרישה יצאה בסדר).
    2. האם יש סיכוי שהלחיצות החזקות בלידה יגרמו שוב לדימום. ואם יש חשש לכך האם לא כדאי לעשות ניתוח קיסרי? אני לא רוצה לאחר הלידה להתאשפז שוב במחלקת א.א.ג.

תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דימום מהאף ולידה

הוספת תגובה

• דימום מהאף ולידה - תגובה

ד''ר רועי הוד
    29/04/2013

יש צורך בבדיקת א.א.ג מקיפה וייעוץ רופא נשים- הריון בסיכון גבוה כדי להחליט אם קיימת בעיה, איך פותרים אותה והאם יש צורך בהכנה מיוחדת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ושאלה נוספת

ענת
    01/05/2013

תודה, ושאלה נוספת -

יש לי עדיין המון דם קרוש באף בשני הנחיריים, אמרו לי בבית החולים לא לגעת, לא לנסות להוציא לבד כדי לא לגרום חלילה לדימום לחזור אלא רק לעשות שטיפות מי מלח שלוש פעמים ביום עם מזרק וזהו.

אני עושה את השטיפות מלח שלוש פעמים ביום ועדיין יש המון ליכלוך כך שהאף שלי עדיין סתום בלילות דבר שמקשה עלי מאוד מאוד לישון.

יש לי פצעים בגרון מכל הטיפולים בבית חולים והנשימה מהפה רק גורמת להם לכאוב יותר.

האם אין פיתרון יעיל יותר מרק לשטוף במי מלח???

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ושאלה נוספת - תגובה

ד''ר רועי הוד
    01/05/2013

מי מלח זה טיפול הבחירה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו