איבוד חוש הטעם והריח

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• איבוד חוש הטעם והריח
    אבי
    11/05/2013

שלום רב.
    לפחות פעם או פעמיים בשנה יוצא לי הרפס על השפתיים,דבר שידוע כלא נעים בכלל.
    עקב איבוד חוש הטעם והריח בעקבות שפעת שהייתה לפני 3 חודשים,המליץ לי רופא א.א.ג לקבל זריקה אחת של סטרואידים(דיפרוספן)ובמקביל להשתמש במשך 3 חודשים בתרסיס לאף בשם סטרונאז שגם מכיל סטרואידים.
    קראתי בתופעות הלוואי של התרופות הנ"ל כי לא כדאי לקחת תרופות אלה למי שסבל או סובל מהרפס בעיניים ובמקביל התרופות ידועות כמחלישות את המערכת החיסונית ומומלץ גם למי שלוקח את התרופות הנ"ל להתרחק מחולים עם אבעבועות רוח ושחפת.
    שאלתי היא,אם אקח תרופות אלא,האם יגדל הסיכוי להופעת ההרפס על השפתיים בתדירות יותר גדולה מאשר יש לי היום או שאין קשר??? האם אזהרה זאת מיועדת למי שסובל רק בהרפס בעיניים?האם תרופות אלה אכן מחלישות את המערכת החיסונית?בנוסף רשום גם שהתרופות הנ"ל יכולות לגרום לגלאוקומה וקטרט,האומנם?
    תודה אבי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    איבוד חוש הטעם והריח

הוספת תגובה

• איבוד חוש הטעם והריח - תגובה

ד''ר רועי הוד
    14/05/2013

סטרואידים בזריקה או כדור יכולים להחליש את המערכת החיסונית. סטרואידים מקומיים נספגים בכמות מזערית ולכן ללא תופעות לוואי סיסטמיות ברב החולים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו