מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ציסטה ברנכיאליתמתן14/05/2013
שלום, אני בן 24 בריא בדרך כלל
ב25.12 עברתי CT בעקבות מישוש (לא בולט) של גוש בצד שמאל בצוואר, באזור התת לסתי.
להלן התוצאה:
" עם הזרקת חומר ניגודי תוך ורידי.
אוורור תקין של מערות המצח, לסת, ספנואיד ותאי האטמואיד מלבד התעבות פוליפ ואידית קלה במערת הלסת משמאל.
איזור נזו, אורו, היפופרינקס ולינקס הודגמו סימטרים תקינים.
באזור תת ליסתי משמאל ממצא ציסטי בגודל כ3 ס"מ.
בלוטת הרוק , פרוטיס ותת לסתיות הודגמו ללא סטיות.
נוספו בלוטות לימפה קטנות בודדות בתחנות הצוואר משני הצדדים.
בלוטת התריס הודגמה תקינה.
לסיכום:
ממצא טומוגרפי מתאים לBRANCIHAL LEFT CYST.
בעקבות תשובה זו הרופא אמר לי להרגע ושזו רק ציסטה ושלח אותי לרופא אא"ג, עדיין לא ביקרתי אצל מומחה זה,
אבל מה שמדאיג אותי זה שהגוש כעבור חודש וחצי התנפח ובולט מאוד מצד שמאל מתחת ללסת.
אשמח לדעת אם זה האופי של ציסטה ברנכיאלית אם אכן היא מתנפחת ונהיית בולטת או שאכן יש לי מקום לדאגה?
חשוב לציין שבחודש האחרון הייתי עם חום בעקבות דלקת גרון ואחרי הטיפול האנטיביוטי שמתי לב שהגוש התנפח יותר
השאלה האם אופי של ציסטה זו היא אכן לגדול או שיש חשש לתהליך ממאיר?.
אשמח לתשובתך בנושא,
תודה מראש. וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציסטה ברנכיאלית - תגובה
ד''ר רועי הוד20/05/2013אם זאת ציסטה היא יכולה להתנפח ולהזדהם, הטיפול אמור להיות אנטיביוטי. בסופו של דבר הטיפול האולטימטיבי הוא ניתוח לכריתת הציסטה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
נחירים סתומים מעל לחודשיים וקושי בשינה
אוזניים סתומות אטומות מלאות מלווה בצפצוף
אף סתום לאחר שני ניתוחי סינוסים
חור לאחר ניתוח שקדים משמאל לענבל
רקמה רירית מיקום -בירור
אטמים מותאמים אישית - התייעצות
טרגימנל נוירולוגיה וmri- בירור
נזלת וגודש ברירית האף
תוצאות ct סינוס- בירור
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?